Projekt izvedbe sanacije strehe na večstanovanjskem objektu v občini Kranj

Gradbeništvo

Študent: Jure Meško

Jure Meško je diplomant programa Gradbeništvo na Višji strokovni šoli Academia.
Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjal aprila 2013.

Streha je kot eden izmed najpomembnejših elementov zgradbe skozi človeško zgodovino doživljala nenehen razvoj. Z razvojem materialov in izvedbenih detajlov so se spreminjali nakloni in tudi oblike strehe. Kritina, ki ob kvalitetni izvedbi zagotavlja ustrezno zaščito objekta, je lahko izdelana iz različnih materialov (opeka, kovina, beton, bitumen, les, steklo, PVC …). Ti materiali določajo kvaliteto, trajnost, ceno in način izvedbe kritine.
Med sodobne kritine spadajo tudi kritine, izdelane iz kovin. Omenjene kritine so cenovno ugodne, kvalitetne in enostavne za montažo. Fizikalne in kemične lastnosti pločevine zagotavljajo kvalitetno, dolgoletno zaščito objektov pred padavinami.
Primerjava pločevinaste kritine s protikondenčnim obrizgom s kritino iz vlaknocementnih plošč, ki so vsebovale še azbestna vlakna pokaže, da so pločevinaste kritine zelo primerne za sanacije streh, saj izpolnjujejo vse zahteve sodobne gradbene prakse. Zelo pomembna lastnost pločevinaste kritine pa je tudi majhna teža in to, da ob zamenjavi ni potrebno dodatno letvanje oz. zamenjava podkonstrukcije.

[deof_form download_text=”jure_mesko.pdf” download_url=”http://academia.si/novice/wp-content/uploads/2015/08/jure_mesko.pdf”]

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.