TEHNOLOŠKA IN OPERATIVNA PRIPRAVA ARMIRANOBETONSKE PLOŠČE NA OBJEKTU B 11 S PREPREČITVIJO TOPLOTNEGA MOSTU NA BALKONU

Gradbeništvo

Študent: Matjaž Sajko


Matjaž Sajko je diplomant programa Gradbeništvo na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjal junija 2010.

PDF

Diplomsko delo Matjaž Sajko

V gradbeništvu so se nekoč etaže v nadstropnih objektih delile samo s tramovi in deskami. Danes že poznamo plošče, ki so lahko armiranobetonske ali s polnili. Vse to pa je povezano z izvedbo del, ki pa se tudi razlikuje od časa do časa. Nekoč podpiranje in izvedba opaža plošče ni bila tako enostavna kot danes. Bili so časi, ko so še delali z lesenimi podporniki in deskami oz. lesenimi ploščami in jim sam čas izvedbe ni bil tako pomemben kot danes. Sedaj pa je les zamenjala kovina in tehnika izvedbe je tako napredovala, da ploščo, za katero bi nekoč potrebovali pet dni, sedaj napravimo v dveh ali celo prej.
Tudi pri toplotnih mostovih na balkonih je bilo nekoč tako, sedaj pa poznamo že celo vrsto izolacijskih materialov, s katerimi lahko preprečimo toplotne mostove in s tem izboljšamo bivanje in počutje v prostoru, kjer živimo.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Matjaž Sajko

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.