Gostujoče predavanje: Direktorica kadrovskih in pravnih zadev podjetja Paloma Bojana Maruško o projektu Impulz In Motion

Strojništvo

V okviru predmeta Snovanje in konstruiranje orodij programa Strojništvo smo gostili go. Bojano Maruško, direktorico kadrovskih ter pravnih zadev v podjetju Paloma d.d. Podjetje Paloma d.d. je tržni vodja na področju jugovzhodne Evrope s skoraj 150 letno tradicijo proizvodnje in trženja higienskih papirjev v Evropi. Letna produkcija znaša 72.000 ton higienskih papirjev, ki se predelajo v toaletni papir, papirnate brisače in robčke. 


 

V uvodnem delu gostujočega predavanja je rekruterka Maja predstavila podjetje Paloma d.d., proizvodnjo in trženje higienskih izdelkov. V nadaljevanju je ga. Maruško podrobneje predstavila infrastrukturo podjetja; Proizvodnja potekal v 4 tovarnah proizvodnje gotovi izdelkov, v Banji Luki (Bosna in Hercegovina), Sladkem Vrhu, Harmanecu (Slovaška) ter v Slavošovcih (Slovaška), kjer je proizvodnja specializirana samo za dekorativne izdelke.

Osrednja tema gostujočega predavanja je bil projekt Impulz in Motion, deljen v več faz. V začetni fazi, ki se je pričela v 2019 kot posodobitev proizvodne zmogljivosti in kakovost stavb, je potekalo je fazno rušenje in nadomeščanje obstoječih objektov. V sklopu gradnje se je izvedla tudi ureditev zunanjih površin ter vsa komunalna infrastruktura. V 2021 se je pričela druga faza “Motion” priprave na namestitev nove proizvodnje linije, v letu 2023 pa je v načrtu namestitev in polno obratovanje dveh novih linij za predelavo s popolnoma samodejnim in prilagodljivim pakiranjem, paletiranjem in odpremo.

 

 

Z naraščajočim številom novih projektov (najaktualnejši je 60-milijonski projekt proizvodnje gotovih izdelkov visokoregalnega skladišča) podjetje ponuja veliko kariernih možnosti za mlade zaposlene ter vabi študente strojništva k medsebojnemu sodelovanju preko praktičnega izobraževanja.

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.