Študent Fotografije leta 2022 je Jan Rozman

Fotografija

Priznanje za študenta leta 2022 programa Medijska produkcija – Fotografija je v študijskem letu pridobil Jan Rozman, ki je najuspešnejše in najhitreje opravil obveznosti višješolskega strokovnega programa Medijska produkcija generacije 2020–2022. V prostem času se ukvarja s športom in redno obiskuje fitnes.


1. Kaj Vam pomeni naziv Študent Medijske produkcije  – modul Fotografija leta 2022?

Čeprav je novica bila nepričakovana, mi ta naziv pomeni zelo veliko.

 

2. Zakaj ste izbrali študij na Višji strokovni šoli Academia Maribor?

V srednji šoli sem se pričel veliko ukvarjati s fotografijo. Najprej sem bil del fotografskih projektov, kasneje sem ustvarjal osebne projekte in takrat sem ugotovil, da mi je fotografija postala zelo všeč. Za študij na Academii sem se odločil na osnovi predmetnika, ki ni bil osredotočen zgolj na fotografijo, ampak se je dotikal tudi drugih produkcij, kot npr. video produkcije, ki me prav tako zelo zanima.

 

3. Kaj Vas pri študiju najbolj veseli?

Pri študiju mi je bil najbolj všeč odnos študent – predavatelj, predavatelji so vedno bili pripravljeni pomagati ter se posvetiti individualnemu študentu, na razpolago smo imeli studijsko opremo, ugajala mi je tudi modularen format predavanj.

 

4. Kako Vam študij na Academii pomaga pri Vašem kariernem in osebnem razvoju? 

Največjo spremembo opažam v samozavesti – veliko vlogo je pri tem igralo tudi Erasmus+ pripravništvo v Lihtenštajnu, kjer sem v medijski hiši fotografiral različne dogodke, konference, okrogle mize. V času študija sem snoval tudi jasne cilje, kaj želim doseči v prihodnosti.

 

5. Kje se vidite po diplomiranju? 

Isti dan, ko sem prejel novico o naj študentu, sem prejel tudi pogodbo o delovnem razmerju iz Lihtenštajna. Sicer ne gre za isto podjetje, pri katerem sem opravljal pripravništvo, vendar so z mojimi dosedanjimi izdelki zelo zadovoljni, jaz pa sem tudi zelo vesel nad to priložnostjo in novimi izkušnjami.

 

6. Kaj bi svetovali bodočim študentom za uspešen študij?

Moj največji nasvet bi bil izkoristiti Erasmus+ izmenjavo v tujo državo. S tem izgubiš strah pred neznanim, prejmeš dodatno samozavest, spoznaš nova poznanstva, tvoriš nove hobije in je odlična povezave za grajenje kariere. 

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X