Študent Inženir Informatike – Programsko inženirstvo leta 2022 je Minej Pak

Programsko inženirstvo

Priznanje za študenta leta 2022 programa Informatika – Programsko inženirstvo je v študijskem letu pridobil Minej Pak, ki je najuspešnejše in najhitreje opravil obveznosti višješolskega strokovnega programa Informatika – Programsko inženirstvo generacije 2020–2022. V prostem času je Minej aktiven v fitnesu.


1. Kaj Vam pomeni naziv Študenta programskega inženirstva leta 2022?

To je zame dokaz mojega truda in tudi rezultat pravilnega in kvalitetnega pristopa predavateljev, ki so predavanja vodili na osnovi praktičnih izkušenj in znanj in ne na teoretični bazi.

2. Zakaj ste izbrali študij na Višji strokovni šoli Academia Maribor?

Že pri 10 letih sem se začel ukvarjati s programiranjem in se hitro za tem začel ukvarjati z programskim jezikom Java. V času srednje šole sem od programiranja oddaljil, vendar sem kasneje spet našel ljubezen do tega in izredni študij informatike na VSŠ Academia je zaradi možnosti stalnega študentskega dela ter študija bila odlična izbira.

3. Kaj Vas pri študiju najbolj veseli?

V prvi vrsti me je najbolj veselil potek predavanj, kjer so predavatelji predavali iz lastnih, praktičnih izkušenj in primerov, veselilo me je tudi opravljanje projektnih vaje. Možnost študija na daljavo, ki mi je prihranil ogromno dragocenega časa ter opcija ogleda predavanj za nazaj pa bi postavil na prvo mesto, saj sta bila ključnega pomena samem študiju in končnem rezultatu.

4. Kako Vam študij na Academii pomaga pri Vašem kariernem in osebnem razvoju? 

Zagotovo so se mi izboljšale delovne navade. Včasih me je tudi sam študij prisilil, da določene zadeve dokončam in ne odlašam, za kar sem zelo hvaležen!

5. Kje se vidite po diplomiranju? Boste ostali zvesti podjetju v katerem delate?

Vidim se zaposlen pri nekem priznanem podjetju. Trenutno delam pri podjetju Turtle, ki jo smatram kot odlično odskočno desko na moji karierni poti. Zagotovo bom ostal v programerskih vodah.

6. Kaj bi svetovali bodočim študentom za uspešen študij?

Najpomembnejša je vztrajnost. Ko se vam zdi, da nimate več energije oz. motivacije, še kljub temu skušajte stisniti zobe, saj se vam bo to na koncu bogato obrestovalo. 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X