Študent Inženir Informatike – Sistemsko inženirstvo leta 2022 je Nejc Perhavec

Sistemsko inženirstvo

Priznanje za študenta leta 2022 programa Informatika – Sistemsko inženirstvo je v študijskem letu pridobil Nejc Perhavec, ki je najuspešnejše in najhitreje opravil obveznosti višješolskega strokovnega programa Informatika – Sistemsko inženirstvo generacije 2020–2022. Prosti čas Nejc nameni predvsem potovanjem in športu – tenisu in košarki.


Kaj Vam pomeni naziv Študenta sistemskega inženirstva leta 2022?

Nad novico sem bil kar presenečen, tega sploh nisem pričakoval. Je pa zagotovo pokazatelj, da sem izbral pravi pristop do samega študija ter dovoljšen trud za dosego takšnega dosežka.

Zakaj ste izbrali študij na Višji strokovni šoli Academia Maribor?

Od vedno sem imel željo pridobitve te formalne izobrazbe in vem, da imam ambicije v tej smeri. Že pred leti sem imel cilj diplomirati, dodatna motivacija pa mi je bila sestra, ki je lansko leto tudi sama diplomirala.

Pred odločitvijo sem preveril več šol, vendar mi je Academia zaradi predmetnika najbolj ugajala, največji faktor pa je bila možnost študija od doma, saj sem redno na novo zaposlen v podjetju Adacta Fintech v Ljubljani in bi mi pot v Maribor 2-krat tedensko vzela preveč časa. 

Kaj Vas pri študiju najbolj veseli?

Predvsem praktični del: seminarske vaje in laboratorijske vaje. Pri vajah sem zaradi predhodnjih izkušenj kot sistemski inženir na delovnem mestu veliko lahko pomagal sošolcem, kljub temu pa sem se tudi sam naučil veliko novega, saj so bile vaje sestavljene na zelo poučen in zanimiv način s poudarkom na individualnem delu. Če primerjam ta študij s študijem na FRI v Ljubljani, se na Academii resnično uporablja najnovejša tehnologija in programska oprema.

Študenti smo se, kljub temu, da je študij potekal od doma odlično povezali in ustvarili homogeno ekipo. Drug drugega smo podpirali pri študiju, se skupaj učili in drug drugemu čestitali za uspehe. Dobim kar kurjo polt, saj takšne povezanosti kot s kolegi študenti na Academii prej nikoli nisem doživel. Veselim se našega skorajšnjega piknika.

Kako Vam študij na Academii pomaga pri Vašem kariernem in osebnem razvoju? 

Pred kratkim sem prevzel vodenje 5-članske IT ekipe. Imam pa željo v podjetju, kjer delam, doseči še dodatno napredovanje zato sem se odločil za študij informatike s področja sistemskega inženirstva na VSŠ Academia. Na osebnem razvoju sem opazil boljšo komunikativnost, samoiniciativnost ter delo v skupinah, kar mi še dodatno koristi na položaju vodje IT-ekipe.

Kaj bi svetovali bodočim študentom za uspešen študij?

Vsem bodočim študentom bi sporočil, naj delajo sproti in skušajo delo opravljati sproti ter ne izostanejo na vajah. Seveda je na študiju nekaj odrekanja, vendar je to v primerjavi z odličnimi sošolci ter pridobljenim znanjem malenkostno.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X