Študent Inženir Avdio produkcije leta 2022 je Matej Omahna

Avdio produkcija

Priznanje za študenta leta 2022 programa Medijska produkcija – Avdio produkcija je v študijskem letu pridobil Matej Omahna, ki je najuspešnejše in najhitreje opravil obveznosti višješolskega strokovnega programa Medijska produkcija generacije 2020–2022. Je tudi vokalist in kitarist narodnozabavne skupine Mladi gamsi.


1. Kaj Vam pomeni naziv Študent Medijske produkcije  – modul avdio produkcija leta 2022?

Zame je to priznanje, ki mi daje veliko samozavesti in je potrditev vsega truda ter odlični pokazatelj, da moram s takšnim načinom dela nadalejvati.

 

2. Zakaj ste izbrali študij na Višji strokovni šoli Academia Maribor?

Odraščal sem v glasbeni družini in ljubezen do glasbe je z menoj že od vsega začetka. Že kot otrok sem si želel biti glasbeni izvajalec ali tehnik oz. studijski producent. Primarno sem študiral pedagogiko in androgogiko, vendar sem hitro spoznal, da ta smer ni bila zame. Preko družbenih omrežij sem izvedel za VSŠ Academio in možnost študija avdio produkcije me je takoj prepričala.

 

3. Kaj Vas pri študiju najbolj veseli?

Ogromna količina praktičnega znanja: V največje veselje mi je bilo obiskovanje predmeta Projektno delo v avdio produkciji, kjer smo iz prve roke spoznali celotno studijsko opremo in produkcijo glasbe od zasnove do realizacije.

 

4. Kako Vam študij na Academii pomaga pri Vašem kariernem in osebnem razvoju? 

Na osebni ravni sem si zadal veliko novih ciljev, ustvarjanje novih vsebin v medijskih oz. glasbenih vodah, kar je povezano z dodatno samozavestjo, motivacijo in kreativnostjo, ki sem jo prejel med študijem. 

 

5. Kje se vidite po diplomiranju?

Po diplomiranju bom nadaljeval kot glasbeni izvajalec, hkrati pa bi se želel preizkusiti tudi kot tonski tehnik ali kot član kakšne radijske ekipe oz. medijske hiše.

 

6. Kaj bi svetovali bodočim študentom za uspešen študij?

Poudaril bi, da je za uspešen študij potrebno sprotno delo in doslednost, najpomembnejše pa je seveda veselje do smeri, ki jo študirate.

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X