Študent Inženir Video produkcije leta 2022 je Mark Mohra

Video produkcija

Priznanje za študenta leta 2022 programa Medijska produkcija – Video produkcija je v študijskem letu pridobil Mark Mohra, ki je najuspešnejše in najhitreje opravil obveznosti višješolskega strokovnega programa Medijska produkcija generacije 2020–2022. Rekreativno trenira boks, 15 let pa je igral in tudi tekmoval v tenisu.


1. Kaj Vam pomeni naziv Študent Medijske produkcije – modul video produkcija leta 2022?

Nad novico sem bil malce presenečen, sem pa naziva zelo vesel, saj je to zame nagrada za trud, ki sem ga vložil v ta študij.

 

2. Zakaj ste izbrali študij na Višji strokovni šoli Academia Maribor?

Sam se se že pred študijem veliko ukvarjal s fotografiranjem in video produkcijo, s tem študijem pa sem svoje znanje želel še dodatno nadgraditi in iščem nove izkušnje. Izbira študija me je prepričala predvsem na osnovi lokacije, saj se nahaja v centru Maribora, in ker je edin študijski program v Mariboru, ki ponuja večjo količino prakse in praktičnih izkušenj.

 

3. Kaj Vas pri študiju najbolj veseli?

Najbolj me je veselila količina praktičnih izkušenj, ki smo jih študenti prejeli ter izzivov, ki so nas učili skupinskega dela, komunikacije ter nenazadnje iznajdljivosti.

 

4. Kako Vam študij na Academii pomaga pri Vašem kariernem in osebnem razvoju? 

Na začetku sem kot hobi ustvarjal kompilacije različnih posnetkov, ker pa sem želel nadgraditi svoje sposobnosti, sem izbral ta študij. Spoznal sem veliko dodatnih tehnik in metod za obvladovanje za uspešno snemanje oz. urejanje video posnetkov. V sklopu osebnega razvoja sem opazil, da sem izgubil tisto prvotno tremo in dvom v moje sposobnosti, nadgradil sem strokovno komunikacijo, danes cenim svoje izdelke veliko bolj kot nekoč.

 

5. Kje se vidite po diplomiranju? 

Moja želja po diplomiranju je odprtje podjetja fotografskih in video storitev, reklamna slikanj in snemanj, glavni cilj pa je postati režiser.

 

6. Kaj bi svetovali bodočim študentom za uspešen študij?

V modulu video produkcije je najpomembnejša samoiniciativnost. V tej smeri je veliko samostojnega praktičnega dela in predznanje je zelo dobrodošlo ter pomembno, da bodo projekti potekali hitreje in lažje.

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X