Študenti gradbeništva na strokovnem ogledu predora Karavanke

Gradbeništvo

Študenti in študentke študijskega programa Gradbeništvo so si v četrtek, 4. januarja 2024 v sklopu strokovne ekskurzije pri predmetu Geotehnologija v spremstvu predavatelja dr. Jakoba Likarja ogledali predor Karavanke.


 

Študenti Gradbeništva so se s predavateljem na dan ogleda Karavanke zbrali na zbirnem mestu Hrušica 229, pred parkirnim prostorom pred stavbo DARS. Celoten dogodek je trajal približno 3 ure, pri čemer so študenti najprej imeli priložnost sodelovati v predstavitvi projekta v sejni sobi DARS. Strokovnjaki so skupini predstavili fascinantne vidike in zahtevnosti tega inovativnega inženirskega podviga, kar je postavilo temelje za razumevanje pomembnosti predora Karavanke v prometni infrastrukturi med Slovenijo in Avstrijo.

Po informativnem uvodu so pod vodstvom vodiča vstopili v notranjost predora. Voden ogled jim je omogočil oseben stik z tehničnimi in varnostnimi vidiki predora, pri čemer so lahko občudovali, kako inženiring omogoča nemoteno povezovanje med dvema državama. Ekskurzija v predor Karavanke je tako uspešno združila informativni del v sejni sobi DARS s praktičnim ogledom terenskih področij predora.

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X