Študentje medijske produkcije do zmagovalne celostne grafične podobe Kavarne Puella & Sweet Puella

Grafično oblikovanje

Vsako leto študentke in študenti Academie prejmejo priložnost, da sodelujejo pri terenskem delu študentov, ki ga vodi mednarodni inštruktor posameznega strokovnega področja

Tokrat je Mariola Fernandez, izkušena grafična oblikovalka iz Španije, pripravila projektni scenarij iz vsakdanjega življenja v sodelovanju z lokalnim podjetjem Kavarno Puella & Sweet Puella. Prvotno je znamka Puella kavarna. Pod to blagovno znamko stremijo k širjenju njihove ponudbe; ustanovili bi picerijo, slaščičarno, vinsko klet ter prodajali sladoled znamke Puella.

Vloga študentk in študentov je pri tem istočasno razburljiva in zahtevna. Študentke in študenti so bili razdeljeni v skupine in pozvani, da ustvarijo identiteto blagovne znamke za posamezne enote novega podjetja. To delo zaobjema razvoj logotipa, izbira barvne palete, izbira tipografije, i. d. Vsaki skupini je bilo dodeljena določena enota. Tako so razvijali vizualno identiteto podjetja, ustvarjali umetniška dela ter druge izdelke grafičnega oblikovanja. Zbrali so pogum in se soočili z izzivi oblikovanja embalaže in drugih predmetov, ki predstavljajo blagovno znamko: to so na primer lončki za kavo, embalaža za dostavo hrane, vinski kozarci in ostalo.

Projekt sestavlja sedem skupin po tri študente oz. študentke. Skupaj so sodelovali pri različnih fazah oblikovalskega delovnega procesa, ki so bile izdelane med razvojem samega projekta. Pričelo se je z razvojno fazo, nato je sledila primerjalna analiza in pridobivanje zahtevanih informacij o identiteti podjetja ter pozicioniranje na trgu. Sledil je sestanek skupin, kjer se je opravilo intenzivno zbiranje idej za projekt (brainstorming) in oblikovala osrednja ideja projekta. Po izboru predlogov, so se izsledki predstavili stranki, direktorici podjetja Nini Gerič, ki je nato posredovala povratne informacije.

Pred kratkim je bila sprejeta tudi odločitev, da se iz vseh vrhunskih del študent in študentov naredi izbor za objavo zmagovalne skupine. Izdelki skupine Sweet Puela (slaščičarna) so še posebej bili izpostavljeni s strani mentorja in lastnice podjetja, zato so bili imenovani kot zmagovalci/-ke projekta.

Zmagovalno skupino sestavljajo Alen Hazl, Dominik Rus, Nika Stavanja in Sanja Šmitran.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Sorodni članki

Vpis na Višjo strokovno šolo Academia Maribor

Vabljeni k vpisu na še prosta mesta

Za študente programov Ekonomist, Gradbeništvo, Strojništvo, Informatika in Varovanje

Brezplačni pripravljalni tečaji računalništva, tujega jezika in matematike

Svečana podelitev diplom na Mariborskem gradu

Svečana podelitev diplom Višje strokovne šole Academia Maribor

Druga prijava za vpis na Višjo strokovno šolo Academia Maribor

Drugi prijavni rok za vpis je odprt od 24. avgusta do 31. avgusta 2021

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.