Višji oblikovalec izdelkov v podjetju 3FS Igor Štumberger

Razvoj aplikacij

V sklopu predmeta Prototipiranje višješolskega študijskega programa Računalništvo – modul Razvoj aplikacij smo gostili Igorja Štumbergerja, višjega oblikovalca izdelkov v podjetju 3FS,ki ponuja razvoj digitalnih izdelkov ter digitalno preobrazbo interneta stvari.


Gostujoči predavatelj, Igor Štumberger, priznan razvijalec aplikacij, ki je deloval v tesnem sodelovanju s podjetjem Ericsson, je študentom predstavil praktične vidike uporabniškega testiranja v praksi. S podjetjem Ericsson je sodeloval pri razvoju projekta, ki je prinašal inovativne rešitve na področju uporabniške izkušnje v aplikacijah.

Naslov predavanja, “Uporabniško Testiranje v Praksi”, je jasno nakazoval, kaj so študenti lahko pričakovali. Gospod Štumberger je delil svoje bogate izkušnje in prakse, povezane s sodelovanjem z ekipo za uporabniško izkušnjo pri projektu s podjetjem Ericsson.

Študenti so bili tako seznanjeni s konkretnimi primeri, izzivi in rešitvami, ki se pojavljajo pri uporabniškem testiranju v resničnem svetu. Ob koncu predavanja je g. Štumberger študentom predstavil ter pokazal tudi prototip Simple.

Študenti so na gostujočem predavanju spoznali najnovejše pristope, metode in orodja, ki se uporabljajo pri uporabniškem testiranju, ter kako pomembno je vključevanje uporabnikov v razvojni proces aplikacij. Hkrati pa je tudi spodbudilo razmišljanje o možnostih za nadaljnje delo na področju razvoja aplikacij ter poudarilo pomembnost praktičnih izkušenj v njihovi prihodnji karieri.


 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X