Academia članica prve učne mobilnosti Erasmus+ projekta EU READ&ART v italijanskem Soveratu

V tednu od 12. 9. do 16. 9. 2022 je v Soveratu (Italija) potekala prva učna mobilnost s podporo programa Erasmus “Creative Trainers, Creative&Digital Learners, ki jo je gostil JUMP. To je prva od treh učnih mobilnosti, ki sodijo v poglobljen in dinamičen proces učenja odraslih udeležencev. Partnerji projekta prihajajo iz različnih držav EU (Litva, Italija, Francija, Nemčija, Grčija ter Slovenija).


V petih dneh usposabljanja in učnih aktivnosti so projektne članice realizirale 10 novih knjižnih napovednikov, razvite so bile nove in transverzalne kompetence, z delavnicami, učnimi trenutki in neformalnimi dejavnostmi, ki pokrivajo teme pripovedovanja zgodb (Grški kulturni inštitut), gledališča (Solution) in video ustvarjanja (Academia), pa so okrepili mrežo ustvarjalnih umov na ravni EU.

Cilj te mobilnosti je bilo seznaniti vodje usposabljanja in ključne udeležence izobraževanja odraslih o strateških temah, okrepiti gradnjo ekipe in mednarodno sodelovanje ter zagotoviti višjo raven znanja o regiji Kalabrija, tako imenovani Magna Graecia.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X