Academia uspešna na razpisu Evropske komisije za Erasmus+ projekt “PreAgri”

Višja strokovna šola Academia Maribor z veseljem sporoča, da bo v okviru programa Erasmus + KA202 – strateška partnerstva za poklicno izobraževanje in usposabljanje, sodelovala na evropskem projektu PreAgri, ki se bo razvijal s pomočjo evropskih partnerskih institucij. Projekt s polnim naslovom PreAgri: Razvoj novih spretnosti v preciznem kmetijstvu, se bo začel 01. oktobra 2020 in bo trajal 2 leti.

Povzetek projekta

Industrija 4.0 je celovita zasnova in nov trend v proizvodnji, ki temelji na integraciji nabora tehnologij, ki omogočajo ekosistem inteligentnih, avtonomnih, pa tudi decentraliziranih tovarn in integriranih produktnih storitev. Trend industrije 4.0 spreminja proizvodne zmogljivosti vseh industrij, vključno s kmetijskim sektorjem. Zgrajena je na številnih digitalnih tehnologijah, kot sta umetna inteligenca in digitalne prakse: sodelovanje, mobilnost, odprte inovacije.

Gre za preoblikovanje proizvodne infrastrukture, katere rezultat je večja produktivnost, kakovost in zaščita okolja. Prav tako ustvarjajo spremembe v vrednostni verigi in poslovnih modelih z večjim poudarkom na zbiranju znanja, analizi in izmenjavi.

Precizno kmetijstvo je temeljna metodologija, ki se ukvarja z opredelitvijo digitalizacije kmetijstva. Najpomembnejši izziv pri sprejemanju metodologije preciznega kmetijstva je sposobnost kmetov za vlaganje in nadgradnjo svojih proizvodnih praks. Delovna sila v kmetijstvu se stara, posledično so digitalne spretnosti delovne sile zelo omejene in zahtevajo dodatna vlaganja v usposabljanje za usvajanje tehnologij.

Ta projekt bo prispeval k razvoju spletne platforme kot digitalnega orodja za nadaljnje izobraževanje in usposabljanje deležnikov v kmetijstvu.

Partnerji projekta

  • Višja strokovna šola Academia, Slovenija
  • Inercia Digital SL, Spain
  • Cz&K Consulting Szolgaltato Korlatolt Felelossegu Tarsasag, Hungary
  • ACT GRUPA, Croatia
  • LEONIDAKIS D. & SIA O.E., Greece

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.