INTEGRA – Mednarodna izmenjava učencev v okviru programa Erasmus+ na OŠ Kungota

V okviru projekta INTEGRA (Ustanovitev mreže tehnoloških INTEGRAtionistov v neformalnem izobraževanju učencev), ki ga sofinancira Erasmus+, je bila v Sloveniji izvedena prva mednarodna izmenjava učencev.


Prejšnji teden je več kot 50 učencev in učiteljev iz Litve, Latvije in Estonije na OŠ Kungota izvedlo tridnevno izmenjavo. Med dejavnostjo so slovenski učenci s pomočjo učiteljev vodili tehnološke mojstrske ure pod skupnim naslovom “Tehnologije so vznemirljive!”, v katerih so izvajali STEAM z rednimi predmeti in robotiko.

Za izmenjavo je Evropska unija sofinancirala več kot 40 kosov izobraževalnih robotov, učitelji in učenci pa so se usposobili za vključevanje robotike v pouk.

Program je bil poln zanimivih dejavnosti, kot so obiski po Sloveniji, folklorna in kulturna doživetja, šport in jeziki. Učitelji so spoznali drugačen metodični pristop, ki je služil kot primer možnih dobrih praks, imeli so se tudi možnost preizkusiti v mreženju.

To je bila prva od štirih načrtovanih izmenjav, v prihodnjih bodo učenci in učitelji iz Slovenije potovali v Litvo, Latvijo in Estonijo.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X