Jordanka Bara Daher iz Univerze JUST na Erasmus+ študentski izmenjavi na Academii

Medijska produkcija

Bara Daher je študentka oblikovanja in vizualnih komunikacij na Jordanski univerzi za znanost in tehnologije v Jordaniji. Od začetka decembra 2023 kot študentka na izmenjavi obiskuje VSŠ Academio, kjer opravlja praktično izobraževanje.


V decembrski noči nas je Maribor pozdravil s sneženjem, Bara pa je kot študentka programa Erasmus začela praktično izobraževanje na VSŠ Academia. Kot pravi, je bila tako vesela mirnega sneženja in polna navdušenja, da kljub potovalni utrujenosti ni mogla spati. Že naslednji dan je na oddelku mednarodne pisarne Academia končno spoznala koordinatorje programa Erasmus+, ki so ji pomagali do uspešne izmenjave ter prihoda na Academio. Spoznala je tudi preostali kolektiv šole ter svoje Erasmus+ prijatelje, ki so ji pomagali, da je lahko nemoteno začela opravljati prakso Erasmus+.

 

“Po prvih dneh prakse sem našla nov hobi: sprehajanje po mestu in odkrivanje slovenske kulture. Maribor je bil poln zgodovinskih znamenitosti, poleg osupljive okoliške pokrajine, različnih arhitekturnih slogov stavb in ulic ter reke Drave, ki teče skozi celotno mesto, je bilo še veliko čudovitih znamenitosti, do katerih sem lahko prišla le nekaj korakov od Academie, pa tudi veliko zanimivih kavarn”

Rutinska vsakodnevna opravila so bila za Baro bogata izkušnja, polna veselja in vredna, da se jih loti sama.

 

 

Pravi, da so Mariborčani prijazni in prijazni ter da se z njimi zlahka sporazumeva. Ne glede na to, kaj jo zanima – umetnost, šport ali kaj drugega – je v Mariboru našla svojo družbo.

Še en odličen del Barine izkušnje Erasmus+ je bilo to, da je lahko zlahka potovala v različne države, Uživala je v obiskovanju bližnjih držav Slovenije brez ovir, pravi, da je to privilegij, ki ga veliko ljudi ne ceni dovolj, in da je bila to zanjo odlična izkušnja.

 

 

“Spoznal sem dobre prijatelje iz novih krajev sveta, bil izpostavljen širšim kulturam in odprl svoj um za nove perspektive. Če se ozrem nazaj, sem vesel, da sem imel to izkušnjo. Svoj zadnji mesec tukaj želim kar najbolje izkoristiti – naučiti se še več in ustvariti spomine, ki se mi bodo nasmehnili in mi dali občutek hvaležnosti, ko se bom pozneje ozrl nanje.”

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X