Jordanka Sara Reyad iz Univerze JUST na Erasmus+ študentski izmenjavi na Academii

Medijska produkcija

Sara Reyad Mahmoud Abu Alhaija je študentka oblikovanja in vizualnih komunikacij na Jordanski univerzi za znanost in tehnologije v Jordaniji. Od začetka decembra 2023 kot študentka na izmenjavi obiskuje VSŠ Academio, kjer opravlja praktično izobraževanje.


Sarino potovanje v novo poglavje življenja kot študentke na izmenjavi v sklopu programa Erasmus+ se je začelo v decembru 2023, ko je sedla na letalo in odpotovala v Slovenijo. Kot pravi, je od takrat bila polna navdušenja ter po pogovoru za članek tudi pozitivno presenečena nad številnimi dogodki, ki so se ji do sedaj v Mariboru zgodili.

 

 

“Bogato kulturno dediščino Maribora je bilo veselje razvozlati. Od obiskovanja lokalnih festivalov do raziskovanja muzejev in umetniških galerij – vsak dan je ponujal novo priložnost za poglobitev v slovensko kulturo, raziskovanje mestnih znamenitosti pa je bilo kot sprehod skozi živo zgodovinsko knjigo.”

Sara študijska pot na Academia je zanjo zelo navdihujoča. Sodelovanje s kolegi pripravniki ji je omogočilo edinstven pogled na njihove različne kulture, saj so prihajali iz različnih okolij. Priložnost, da je spoznala in se povezala s študenti z različnih koncev sveta, je bila eden od najbolj očarljivih vidikov njene pustolovščine v sklopu študentske izmenjave. Tudi ugodna geografska lega Maribora je Sari omogočila, da se je ob koncu tedna podajala na pustolovščine in enodnevne izlete v sosednje kraje. Naravne lepote regije, bodisi s plezanjem na Pohorju bodisi s sproščanjem ob reki Dravi, so ji vedno nudile navdih in sprostitev.

 

 

“Čeprav mi je slovenščina na začetku predstavljala izziv, so bili domačini  neverjetno potrpežljivi in so me podpirali. Učenje osnovnih fraz mi ni le olajšalo sporazumevanja, ampak me je tudi dodatno navdušilo nad domačini. Poleg tega so me prijetno presenetile kulinarične dobrote Maribora.”

Ko se spominja svojega prvega meseca te pustolovščine na študentski izmenjavi, je Sara hvaležna za priložnosti, izzive in rast, ki jih je razvila. Hvaležna je tudi za obogatitvene izkušnje, ki ji jih je omogočilo to mesto. Prijatelji, ki jih je spoznala, videne znamenitosti in naučene lekcije so to izmenjavo še dodatno obogatili. Maribor je s svojim toplim objemom in kulturnimi zakladi postal več kot začasni dom; kot pravi je kraj, kjer vsak vogal ulice obljublja odkritje.

 

“Vsak dan prinaša nova spoznanja in dogodivščine, zato si želim preostali čas sprejeti z odprtim srcem in radovednim umom. Za preostale mesece te izmenjave, polne pričakovanja novih dogodivščin in poglabljanja moje povezanosti s tem očarljivim mestom!”

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X