Krepitev sodelovanja Academie v Srbiji

V sredo, 18. oktobra 2023, se je začel edinstven obisk ravnateljev in direktorjev višjih strokovnih šol iz Slovenije v Srbiji. Potovanje je bilo polno zanimivih srečanj, spoznavanja in izmenjave znanja med izobraževalnimi strokovnjaki iz obeh držav.

Višjo strokovno šolo Academia je zastopal Žan Dapčevič, poslovni direktor šole.

Prvi dan smo na Visoki šoli tehničnih študijev v Novem Sadu, kjer smo bili prisrčno sprejeti, predstavili slovenske višje strokovne šole študentom, osebju in Erasmus+ koordinatorjem. Ta čas smo izkoristili tudi za mreženje, izmenjavo informacij in izkušenj. Naslednji dan smo pot nadaljevali proti Beogradu. Udeležili smo se Konference akademij in višjih šol za strokovne študije Srbije, kjer smo dobili priložnost, da predstavimo slovenske višje šole direktorjem srbskih institucij. Sledilo je mreženje in ogled Palače Srbije. Popoldne smo izkoristili za obiske različnih akademij in višjih šol v Beogradu, kjer smo spoznavali njihove programe in pristope k izobraževanju. Obiskali smo Beograjsko akademijo poslovnih in umetniških strokovnih programov, ki pokriva področja kot so ekonomija, informatika, marketing, management, Akademijo strokovnih programov Beograd, ki pokriva področja medicine, turizma, hotelirstva, Akademijo tehničnih strokovnih študij, ki pokriva področja tehnike, prometa, oblikovanja ter Akademijo tehniških in umetniških strokovnih programov, ki pokriva področja elektrotehnike in računalništva, informacijske in komunikacijske tehnologije, gradbeništva, prometa, oblikovanja.

V soboto smo pred odhodom domov obiskali tudi 52. sejem Izobraževanja in izobraževalne opreme. Sejem traja celih deset dni in na njem Skupnost VSŠ predstavlja možnosti študija na slovenskih višjih strokovnih šolah.

Vir: SkupnostVSŠ

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X