“Last minute” priložnost za pripravništvo

Grafično oblikovanje

Študent: Laura in Marta

Sva Laura in Marta, prijateljici in sošolki. Obe študirava grafično oblikovanje v Madridu in bova  diplomirali v naslednjem letu.

Sredi lanskega leta sva začeli iskati pripravništvo zunaj Španije. Všeč nam je bila ideja, da bi lahko skupaj odpotovali v tujo državo in delili to izkušnjo. Sprva sva začeli iskati podjetja na Portugalskem, vendar nisva točno vedeli v katerem mestu bi delali. Čas za prijave se je počasi iztekel in ko sva že mislili odnehat z iskanjem, sva izvedeli za pripravništvo v Mariboru.

Višja strokovna šola Academia Maribor je stopila v stik z najino univerzo in takoj sva se pozanimali o pripravništvu. Najprej sva imeli intervju z Argeliom, pripravnikom na Academii iz Španije, ki nama je zaupal svoje izkušnje. Kmalu za tem sva dobili ponudbo za sodelovanje in priložnost, da tri mesece preživiva v popolnoma novem ter nama neznanem mestu.

Vse je bilo zelo hitro in nepričakovano. Preden sva se zavedali, sva že imeli letalski vozovnici za Slovenijo. Res je, da države nisva poznali in nisva vedeli kako se bova znašli tukaj. A dejstvo, da bova potovali in spoznali nove kraje, je bilo več kot dovolj.

Najino potovanje se je pričelo 12. junija 2019. Najprej sva leteli iz Madrida na Dunaj in nato v Ljubljano. Natovorjeni s kovčki, sva po 6 urah potovanja in 3 urah čakanja prispeli na cilj, v Maribor. Bili sva izčrpani, a veseli in navdušeni, da si ogledava mesto, ki naju je sprejelo za tri mesece.

Že na začetku sva spoznali, kako prijazno, tiho in prijetno je to mesto obkroženo z naravo in zaradi tega, sva se tukaj vedno počutili kot doma. Čeprav hitro spoznate vse skrite kotičke, ulice, restavracije in bare, boste še vedno vsaki dan odkrili nekaj novega. V treh mesecih sva obiskali različne dele Slovenije in prijetno naju je presenetila predvsem njena čudovita pokrajina. Nikoli ne bova pozabili pogleda na prekrasno Blejsko jezero, osupljiv Triglavski narodni park in reko Soča. To je bila ena izmed najbolj nepričakovanih in najlepših izkušenj, ki sva jo doživeli.

Med poletjem so naju obiskali tudi najini sorodniki in prijatelji, ki so tako kot midve, bili presenečeni in očarani nad lepoto narave, ki jo premore Slovenija.

Obiskali sva tudi nekaj bližnjih držav Hrvaško, Avstrijo, Madžarsko in Italijo. Slovenija je odlična izhodiščna točka za izlete v Evropske države. Čeprav sva prišli v Maribor, da bi opravljali prakso, sva lahko uživali v poletju. Odšli sva na morje, v gore, obiskali številna mesta in spoznali čudovite ljudi.

Zahvaljujoč priložnosti, ki nama jo je dala Academia, sva imeli drugačno poletje, v katerem sva hkrati uživali in delali. Med tem, ko sva bili tukaj, sva se marsičesa naučili in poskušali kar najbolje izkoristiti svoj čas; poskušali sva dati vse od sebe.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.