Lívia Neves da Silva na Erasmus+ študentski izmenjavi iz Brazilije

Digitalni Marketing (HND) in Komercialist (VSŠ)

Livia Neves da Silva je študentka zadnjega letnika družbenega komuniciranja s poudarkom na oglaševanju na univerzi PUC-Rio. V letu 2021 je bila del produkcijske ekipe največjega tehnološkega dogodka v Latinski Ameriki, “The Developers Conference”, na katerem so sodelovala mednarodna podjetja, kot so Google, Microsoft in Oracle. Trenutno kot študentka na izmenjavi na VSŠ Academia obiskuje predavanja v sklopu modula Digitalni marketing & Komercialist ter tudi opravlja praktično izobraževanje


Prihod iz Brazilije v tako oddaljeno državo z zelo drugačnim jezikom ter kulturo ni bila lahka odločitev. Ker je bila to moja prva izkušnja zunaj domovine, sem vedela, da bo največja ovira, na katero bom naletela, kulturna in jezikovna sprememba.

Ob prihodu v Maribor sem spoznala zelo dobre ljudi, ki so mi vedno nudili pomoč, srečala pa sem se tudi s tihimi in zadržanimi ljudmi, kar je precejšnja redkost v Braziliji. Na srečo so vsi, ki sem jih spoznala v Sloveniji, govorili angleški jezik, kar mi je močno olajšalo začetno prilagajanje – danes imam tukaj veliko prijateljev.

V Braziliji sem študentka družbenega komuniciranja in s pomočjo Erasmus+ programa sem imela priložnost poglobitve v področje, ki me prav tako zanima: Poslovanje. Zato sem se odločila za VSŠ Academia, ki mi je pomagala oblikovati učni načrt ter mi ponudila dobre predavatelje. Učni načrt poleg predavanj ponuja tudi praktično izobraževanje.

Spoznavanje kulture v vsakdanjem življenju kot tudi v sklopu praktičnega izobraževanja je bilo zame zelo pomembno, saj sem v zaključni fazi izobraževanja in me zanima mednarodna kariera. Izbrala sem praktično izobraževanje, kjer lahko uporabim znanje s svojega študijskega področja in se učim od celotne ekipe, ki jo sestavljajo Slovenci in Erasmus+ študenti iz drugih držav.

V tako raznolikem okolju so bistvenega pomena dobre komunikacijske sposobnosti v angleščini in prilagodljivost različnim dejavnikom, ki jih prinaša delo v tujini. Hitro sem opazila znatno izboljšanje kakovosti učenja v sklopu praktičnega izobraževanja.

Erasmus Student Network Maribor (ESN Maribor) je društvo, ki je odgovorno za navezovanje stikov, ustvarjanje dogodkov in dejavnosti za vse Erasmus študente; sodelovanje pri dejavnostih pomeni, da se ves čas srečuješ z različnimi ljudmi, običaji in kulturami, kar kot študent ne smeš zamuditi!

Menim, da je Erasmus+ študentska izmenjava popolna izbira za spoznavanje novih kultur, svetov, ljudi, saj se osredotoča na izmenjavo izkušenj med številnimi narodnostmi. S pomočjo Erasmus+ izmenjave in VSŠ Academie sem spoznala čudovite ljudi z različnih koncev sveta, kot so Poljska, Italija, Francija, Nizozemska, Španija, Portugalska, Nemčija, Finska. To je bila ena najboljših izkušenj v mojem življenju.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X