Mobilnost osebja na VSŠ Academia: Asistent v oddelku za mednarodne odnose David Abraham Alas iz Tehnološke univerze El Salvador

Na VSŠ Academia smo gostili g. Davida Abrahama Alasa, asistentka v oddelku za mednarodne odnose na Tehnološki univerzi El Salvador, kjer podpira programe mobilnosti in izmenjave študentov, kot so Erasmus+ in K107, Emerging Leaders in the Americas, Amity in UGRAD; Sodeluje tudi v projektih za krepitev zmogljivosti na področju izobraževanja, kot so FREE NETWORK za razvoj podjetij na podlagi tehnologij programa Erasmus+.


 

Universitat Tecnológica de El Salvador (UTEC) je v okviru programa Erasmus+ KA107 mednarodne mobilnosti sodelovala z Academio že od leta 2018 z mednarodno izmenjavo študentov ter akademskega osebja.

“Vedno sem videl, da so naši zaposleni in študenti zelo zadovoljni in veseli s svojo mobilnostjo in izkušnjo, ki so jo doživeli v Sloveniji. To je pritegnilo mojo pozornost in zanimanje za Academio v Sloveniji ter me spodbudilo k sodelovanju v programu. Ko sem prišel na Academio, so me toplo sprejeli, osebje Academie pa je poskrbelo, da sem se počutil kot doma.”

 

 

Med obiskom Academie je g. Alas spoznal sistem izobraževalnih modelov na Academii in programe, s katerimi so sodelovali z drugimi univerzami za krepitev zmogljivosti v visokem šolstvu, kar je ustvarilo priložnost za pogovor o novih pobudah izboljšanja kakovosti izobraževanja in krepitve akademskih odnosov. Zaupal nam je, da ga je ta obisk s slikovitim razgledom in skritimi čudovitimi tlakovanimi cestami poglobil njegovo kulturno znanje o mestu Maribor, hkrati pa je bila to priložnost, da se je ponovno srečal s starimi znanci in spoznal nove ljudi.

 

“Maribor je zelo očarljivo mesto s prijaznimi ljudmi in ter edinstveno gostoljubnostjo, zaradi česar sem se počutil kot doma. Vsekakor je Academia v Sloveniji kraj, kjer lahko z ustvarjalnostjo in navdušenjem dosežeš svoje cilje in ponovno odkriješ svet z drugačne perspektive.”

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X