Na VSŠ Academia Erasmus+ usposabljanje za digitalno podjetništvo From Zero To Hero

Med 3. in 14. aprilom 2023 je na VSŠ Academia potekalo usposabljanje za digitalno podjetništvo. Na osmih brezplačnih srečanjih je skupina osmih udeleženk pilotno v živo testirala spletni tečaj, razvit v sklopu Erasmus+ projekta F02H (From Zero to Hero), sofinanciranega iz EU.


 

Skozi srečanja so udeleženke pridobivale kompetence za razvoj svoje digitalne podjetniške poti, izboljšanje zaposljivosti in lažje socialno vključevanje Tečaj je pokril temeljne stebre znanja za digitalno podjetništvo, kot so:

  1. Prednosti in pasti digitalnega podjetništva (odločnost, soočanje s tveganji, empatija, izpostavljanje, junaštvo-vodstvene sposobnosti).
  2. Osnove sodobnih tehnologij (tehnične osnove in delovanje računalnika ter interneta, vpliv in uporaba računalnikov na poslovni svet).
  3. Snovanje uspešnega poslovnega načrta.
  4. Uporaba digitalnih orodij in pripomočkov.
  5. Principi prodaje, marketinga in komunikacijske strategije.
  6. Pravne oblike podjetji in postopki ustanovitve.
  7. Tehnike in orodja za učinkovito upravljanje časa in nalog. 

 

 

Udeleženke, ki prihajajo iz različnih kulturnih in ekonomskih ozadij, so bile v program povabljene v sklopu sodelovanja z Zavodom RS za zaposlovanje, Območno službo Maribor. Vsako srečanje je ponujalo tudi čas za diskusijo in zbiranje povratnih informacij o učinkovitosti spletnega tečaja. Po zaključku usposabljanja so udeleženke prejele certifikat.

Podobna pilotna testiranja so v mesecu aprilu 2023 potekala tudi v Tusi (Italija) in Castellonu (Španija), kjer sta izobraževanje izvajala partnerja projekta – vodilni Ideamtia iz Španije in New Horizons iz Italije. Povratne informacije udeležencev vseh treh pilotnih izobraževanj bodo uporabljene za nadgradnjo in izboljšave spletnega tečaja. Ta bo po posodobitvah na spletni strani na voljo brezplačno za vse tiste, ki šele začenjajo ali si želijo začeti svojo digitalno podjetniško pot.

Partnerji projekta si s tečajem prizadevajo za zmanjšanje digitalne in tehnološke »vrzeli«, s katero se marsikateri nadarjeni podjetno naravnan posameznik dandanes sooča.

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X