Nikozija na Cipru izjemna lokacija za 3. partnerski sestanek projekta Keys!

Med 18. in 20. aprilom 2023 so se partnerji Erasmus+ projekta Keys! zbrali v edinstveni prestolnici Cipra, Nikoziji, kjer so razpravljali o izzivih in možnostih migracije ter migracijskih tokov v Evropi. Projekt Keys! je sofinanciran iz EU in združuje 10 partnerjev iz 9 držav, vključno s Finsko, Nizozemsko, Ciprom, Grčijo, Portugalsko, Španijo, Nemčijo, Norveško in Slovenijo.


 

Osrednja nit partnerskega sodelovanja v okviru projekta Keys! so migranti in njihovo vključevanje v procese poklicnega izobraževanja, učenja ter dela, s čimer se prispeva tudi k njihovi socialni vključenosti v novem okolju. Tekom srečanja so bili opredeljeni ključni izzivi in 5 ključnih kompetenc, ki imajo pomembno vlogo pri lažjem vključevanju migrantov. Te kompetence so:

  1. Pismenost,
  2. digitalne kompetence,
  3. STEM kompetence (znanost, tehnologija, inženiring, matematika),
  4. osebnostne in
  5. socialne kompetence ter kulturne kompetence.

 

 

V prihodnjih mesecih bodo za vsako izmed 5 kompetenc pripravljena učna gradiva in praktične vaje za izboljšanje izbranih kompetenc. Za izvajalce poklicnega in strokovnega izobraževanja pa se pripravlja zbirka dobrih praks in priporočil, kako nuditi podporo migrantom v procesih učenja, pridobivanja praktičnih izkušenj in socializacije.

Vsa gradiva bodo brezplačno dostopna na spletni strani projekta Keys!. Partnerji so sestanek na Cipru zaključili z velikim zadovoljstvom in že nestrpno pričakujejo naslednje srečanje, ki bo potekalo septembra 2023 v Mariboru.

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.