Obisk delegacije visokega šolstva iz Črne Gore na Academii

V okviru EU razvojnega projekta grajenja zmogljivosti v visokem šolstvu DUALMON, v katerem ob Univerzi v Novem Sadu in FH Joanneum iz Gradca pri sistemski vzpozstavitvi dualnih študijev v Črni Gori sodeluje tudi Višja strokovna šola Academia Maribor, je Slovenijo v okviru študijskega obiska obiskala delegacija iz Črne Gore, ki so jo sestavljali predstavniki vodstva fakultete Univerze v Črni Gori, Ministrstva za izobraževanje, znanje in šport Črne Gore, Nacionalne agencije za akreditacijo in kakovost v visokem šolstvu Črne Gore, gospodarske zbornice, Črnogorskega telekoma, Voli trade in Crnogorske plovidbe.


Delegacija je na enotedenskem obisku spoznala primere dobrih praks dualnega izobraževanja na višješolskem strokovnem izobraževanju, kjer so poleg Višje strokovne šole Academia Maribor obiskali še Višjo strokovno šolo za les in oblikovanje, Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem v Mariboru in na Bledu ter BIC Ljubljana.

Vloge institucij so predstavili direktor Nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu gospod Franci Demšar, predstavnik Centra za poklicno izobraževanje RS gospod Darko Mali ter generalna sekretarka Skupnosti Višjih strokovnih šol Republike Slovenije gospa Alicia Leonor Sauli Miklavčič.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.