Obisk poslovnega direktorja Academie v srcu izobraževalnega in kulturnega Pariza

V živahnem utripu francoske prestolnice, kjer se prepletajo stoletja umetnosti, znanosti in izobraževanja, je poslovni direktor višje strokovne šole Academia, Žan Dapčevič, nedavno pridobil nove perspektive in utrdil mednarodne vezi z partnersko ustanovo iAcademie. Njegov obisk v Parizu je bil ploden in obsežen, poln obetov za prihodnje sodelovanje in izmenjavo znanja.

Spoznavanje iAcademie in izobraževalnega sistema Francije

Prvi korak njegovega obiska je bil usmerjen k partnerski ustanovi iAcademie, kjer je imel priložnost spoznati globino in širino francoskega poklicnega in strokovnega izobraževalnega sistema. Obisk je prinesel obilo znanja o tem, kako se izobraževalne ustanove v Franciji soočajo z izzivi sodobnega sveta in kako inovativno pristopajo k študiju in poučevanju. Ta izmenjava je odprla vrata razpravi o možnostih sodelovanja v okviru programa Erasmus+, ki bi študentom in predavateljem omogočila dragoceno mednarodno izkušnjo in izmenjavo znanj.

Generalna skupščina UNESCO in podelitev Global Teacher Prize

V nadaljevanju obiska je Žan Dapčevič prisostvoval generalni skupščini UNESCO v okviru katere je potekala svečana podelitev Global Teacher Prize, kjer je slovenski učitelj, doc. dr. Uroš Ocepek, prejel priznanje kot eden izmed top 50 učiteljev na svetu. To priznanje je simbol vloge, ki jo ima Slovenija v globalnem izobraževalnem prostoru, in hkrati potrditev, da so slovenski učitelji med najbolj predanimi in inovativnimi na svetu.

Žan Dapčevič je namreč kot član ocenjevalne akademije Varkey Fundacije pustil svoj pečat tudi pri sestrski Global Student Prize, kjer pomaga pri izbiranju nadarjenih in družbeno angažiranih študentov z vsega sveta. Ta vloga ni le čast, ampak tudi odgovornost, ki prinaša s seboj globoko razumevanje vpliva, ki ga imajo mladi umi na prihodnost našega sveta.

Srečanje z medijsko producentko študentko Lucijo Macuh

Zadnji, a nikakor ne manj pomemben del obiska, je bilo srečanje s študentko medijske produkcije Lucijo Macuh, ki v Parizu opravlja praktično izobraževanje pri pariškem festivalu neodvisnega filma. Ta izkušnja ji daje neprecenljivo priložnost za učenje in profesionalni razvoj v neposrednem stiku z industrijo neodvisnega filma, ki je znana po svoji kreativnosti in inovativnosti.

Obisk Žana Dapčeviča v Parizu je bil kalejdoskop izkušenj in priložnosti, ki kažejo, kako lahko mednarodno sodelovanje obogati izobraževalni proces in prispeva k bolj povezanemu in razgledanemu svetu. S temi novimi partnerstvi in povezavami bo višja strokovna šola Academia lahko svojim študentom ponudila še bolj bogate in raznolike izobraževalne možnosti, ki segajo daleč preko slovenskih meja.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X