Predavatelj Medijske produkcije na strokovnem usposabljanju v pariškem podjetju oblikovanja digitalnih pisav Production Type

V okviru programa Erasmus+, ki podpira možnosti izpopolnjevanja za zaposlene v izobraževanju, se je Mitja Miklavčič, inštruktor pri predmetu Projektno delo v grafičnem oblikovanju višješolskega študijskega programa Medijska produkcija – modul Grafično oblikovanje, udeležil strokovnega usposabljanja pri podjetju Production Type iz Pariza.


Podjetje Production Type je specializirano za izdelavo izvirnih črkovnih vrst ter za tipografsko podobo za naročnike, ki prihajajo iz različnih industrij. Sedež podjetja se nahaja v Parizu in Šanghaju. Njene dejavnosti segajo od ekskluzivne spletne distribucije njenih maloprodajnih pisav za oblikovalce do ustvarjanja pisav po meri za industrijski, luksuzni in medijski sektor. Podjetju je uspelo v zelo kratkem času postati globalno prepoznavni, še posebej dobre uspehe pa dosegajo na kitajskem trgu, kjer ima studio tudi svojo izpostavo.

Svojo izjemno kakovost in profesionalizem podjetje Production Type dokazuje z uspešno izvedenimi projekti, ki zajemajo širok spekter naročnikov, kot so oblikovalske agencije, založbe, medijske hiše, blagovne znamke in še več. Njihove črkovne vrste so uporabljene v številnih svetovno znanih publikacijah, oglasih, logotipih in drugih komunikacijskih materialih.

 

 

V štiridnevnem izobraževalnem procesu je bila glavnina pozornosti usmerjena na medsebojno izmenjavo in izkušnje na delu pri zahtevnejših referenčnih projektih. Primeri dobrih praks so služili za razpravo o trenutnih smernicah in trendih na področju vizualnih komunikacij, s poudarkom na tipografskem oblikovanju (variabilne črkovne vrste, barvna tipografija in podobno). Pomembna količina časa je bila namenjena tudi kritični primerjavi orodij za izdelavo črkovnih vrst in kontroli kvalitete končnih produktov.

Pri podjetju smo imeli tudi redko priložnost spoznati delo na kompleksnih projektih, ki so povezani s kitajskim jezikovnim svetom in specifikami povezanimi s tem. Ker tako ustanovitelj in vodja studia Production Type Jean-Baptiste Levée kot tudi predavatelj Mitja Miklavčič predavata na visokošolskih zavodih (Academia Maribor ter Institut Français de la Mode Paris), je bil določen del usposabljanja namenjen tudi primerjavi pedagoškega dela na obeh inštitucijah.

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X