Pričetek razvojnega projekta COSTABEX: Popolna študijska izmenjava – mednarodni program duševnega zdravja

17. in 18. januarja 2022 se je tim Academie udeležil prvega transnacionalnega projektnega srečanja za projekt »Popolna študijska izmenjava – mednarodni program duševnega zdravja« (COSTABEX), ki je hkrati tudi del strategije internacionalizacije Višje strokovne šole Academia Maribor.

Projekt deluje pod okriljem programa Erasmus+ KA220-HED – Sodelujoča partnerstva v visokem šolstvu. Združuje partnerje iz treh držav in štirih različnih organizacij: dve univerzi iz Češke, univerzo iz Litve in ter Academio iz Slovenije.

Namen projekta je razvoj podpornih storitev študentom študijskih izmenjav ob začetkih njihovih Erasmus+ mobilnosti. Projekt bo razvil program s področja duševnega zdravja za študente, ki obiskujejo mobilnost Erasmus+ za vse faze mobilnosti: pred odhodom, nudil podporo med in po vrnitvi.

Projekt vodi in koordinira Češka tehnična univerza v Pragi. Na prvem srečanju smo preučili prve korake projekta, časovnico in pričakovane rezultate, ki jih prevzema vsak partner. Višja strokovna šola Academia Maribor je odgovorna za oblikovanje vizualne podobe projekta, razvoj spletnih strani in objavo vsebin. 

Naslednje srečanje bo predvidoma junija 2022 v Mariboru.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.