Projektno srečanje v Franciji z namenom uvajanja študijev kratkega ciklusa v BiH

Tridnevno srečanje projektnih partnerjev projekta  PARTISH je nedavno potekalo v prelepi francoskem obmorskem mestu Montpellier.

Udeleženci so se zbrali v prostorih MOMA Espace Richter v torek, 4. julija 2023. Sledila je predstavitev storitve vseživljenjskega izobraževanja in francoskega sistema priznavanja predhodnih izkušenj, ki jo je vodil predstavnik univerze.

Nadaljevalo se je s predstavitvijo vseživljenjskega izobraževanja na Medicinski fakulteti, kjer je Véronique Gay, vodja pisarne za nadaljevalno medicinsko izobraževanje, predstavila pomembnost tega področja. Po krajšem odmoru za kavo je sledila predstavitev najboljših praks glede dela s krajšimi in delovnimi študijskimi programi v Sloveniji, ki jo je izvedla skupina Academia.

Po kosilu so udeleženci prisluhnili intervjuju z dobitnico priznavanju predhodnih izkušenj, Bettino Saint-Haont. V drugem delu dneva so bili predstavljeni rezultati bosanskih partnerjev (pravilniki, pilotni projekti itd.) iz mest Zenica, Sarajevo, Tuzla, Mostar in vzhodno Sarajevo.

Drugi dan, 5. julija 2023, je bil dogodek v polnem zamahu. Predstavljen je bil magistrski program MAE. Po krajšem odmoru za kavo je Catherine Faur, namestnica direktorja za študijske zadeve na Polytech Montpellier, predstavila sistem pogodb o praktičnem izobraževanju v dualnem študiju.

Naslednja predstavitev je bila namenjena inovacijam in izobraževalnim preobrazbam na Univerzi v Montpellierju, ki jo je izvedla Brigitte Lundin, vodja pedagoških inovacij in eksperimentov. Po kosilu je potekal sestanek upravnega odbora, kjer so bili prisotni Mirko Savić, Dejan Bokonjić, Dženana Husremović, Vesna Bratovčić, Krešimir Rakić, Mirza Oruč, Estere Brunina, Žan Dapčević, Vladimir Tomberg, Elodie Ernoult, Jelena Starčević, Azemina Njuhović, Maid Pračić, Malik Ikanović, Aida Handžić, Gordana Višekruna, Dženan Omanović in Nemanja Berber.

Tretji in zadnji dan, 6. julija 2023, se je dogodek nadaljeval v prostorih MOMA Espace Richter. Po registraciji udeležencev je sledila predstavitev odnosa med univerzo in podjetji pri izvajanju usposabljanja, ki jo je vodil še neimenovani govornik. Sledilo je predstavljanje pravnega okvira za krajše študijske programe v Rigijskem medicinskem kolegiju Univerze v Latviji, ki ga je predstavil LURMK.

Po kosilu je sledila predstavitev trendov in groženj pri inovacijah v e-izobraževanju v visokem šolstvu, ki jo je izvedla TLU. Zadnja predstavitev je bila namenjena izvajanju kratkega cikla “Enterprise Resource Planning – ERP sistema“, ki jo je izvedla Univerza v Novem Sadu.

Dogodek se je zaključil s plenarnim zasedanjem, kjer so udeleženci imeli priložnost izmenjati mnenja in izkušnje. Na koncu je bil organiziran gala koktajl, ki ga je s koncertom skupine Late On Monday popestril Coeur des Sables.

Veseli smo, da smo lahko gostili tako uspešen dogodek, ki je omogočil izmenjavo idej in izkušenj med udeleženci. Zahvaljujemo se vsem govornikom in partnerjem, ki so prispevali k uspehu dogodka. Ta dogodek je le ena od številnih pobud, ki jih podpira Evropska komisija v okviru programa Capacity Building in the field of Higher Education, s ciljem izboljšanja kakovosti visokošolskega izobraževanja.

Hvala vsem udeležencem, ki ste se pridružili dogodku, ter Evropski komisiji za podporo in sodelovanje. Skupaj gradimo boljšo prihodnost visokega šolstva!

Ta dogodek je del projekta s številko 617421-EPP-1-2020-1-RS-EPPKA2-CBHE-SP in je bil podprt s strani Evropske komisije v okviru programa Capacity Building in the field of Higher Education 1.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X