SMART skills 4.0 – Izobraževanje za prihodnost

V času od 20.- 24. septembra 2021 sta se predavatelja Academie (predsednica strateškega sveta in organizator praktičnega izobraževanja) udeležila prvega delovnega treninga z delovnim naslovom Izobraževanje za prihodnost: oblikovanje učnih načrtov za izpopolnjevanje kompleksnih veščin, ki jih potrebuje industrija 4.0.


“Pobuda za transnacionalno sodelovanje, ki spodbuja razvoj spretnosti študentov, učiteljev in delovne sile v trajnostno pomembnih sektorjih, ki jih prinašajo trendi Business 4.0, z inovacijami v poslovnem in inženirskem izobraževanju in usposabljanju” je naslov 3-letnega projekta, katerega partnerica je VSŠ Academia, in v katerem sodelujejo še partnerji iz Italije (Inforelea Torino – konzorcij za izobraževanje odraslih), Grčije (University of West Attica), Romunije (University politehnica of Bucharest in S.C. Avantera srl- svetovalno podjetje za strateški razvoj) ter Litve (Vilniaus Universitetas).

 

Partnerji so razpravljali o  izhodiščih za digitalno transformacijo in industrijo 4.0, procesne tehnologije v industriji 4.0 (internet stvari, napredna robotika, 3D tisk), potrebne veščine za tehnološko intenzivna pametna podjetja, (digitalna pismenost, veščine predelovanja informacij,  kompetence mišljenja, socialne in čustvene veščine za obvladovanje nesigurnosti), izobraževalni pristopi za poučevanje in učenje o prihodnjih veščinah za digitalni napredek, govorili pa so tudi o ključnih priporočilih za evropsko digitalno ekonomijo.

 

Na prvem izmed več delovnih treningov se je navzočim partnerjem predstavilo tehnološko napredno podjetje Guilds42 s področja uporabe dronov v gradbeništvu, obiskali so tudi avtomatizirano in robotizirano družinsko tovarno OLIMAC SRL, ki izdeluje visoko kakovostne kmetijske stroje ter FONDAZIONE LINKS – inovacijski center v prostorih Politehnike Torino, ki zaposluje 160 raziskovalcev za implementacijo projektov v gospodarstvo.

Prav tako so se udeležili Italian TECH Week – italijanskega tehnološkega tedna, ki je v tem času potekal v Torinu. Posebna gosta sta bila direktorja avtomobiske industrije g. John Elkann (Ferrari) ter po videokonferenci Elon Musk (Tesla). Njuna zelo zanimiva razmišlja o prihodnjem razvoju so na voljo na sledeči povezavi:

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.