Srečanje koordinatorjev DIG4LIFE na Univerzi v Cadizu, Španija

Po enem letu izvajanja evropsko financiranega projekta Dig4Life (Digital for Literacy and Future Education) se je projektna ekipa 27. in 28. septembra 2021 zbrala v andaluzijskem mestu Cadiz v Španiji.


Glavni cilj projekta Dig4Life je razviti in pilotno preizkusiti resno igro med partnerji iz Slovenije, Španije, Avstrije, Litve, Finske in Italije ter jo uporabiti kot prototip in alternativno različico ocenjevanja mehkih veščin. Projekt koordinira Univerza v Rimu, ki se opira na dragocene in bogate izkušnje na tem področju.

Iz akademske sfere smo prek Združenja višjih strokovnih šol Slovenije izrazili namero, da bi v razvoj resne igre vključili učitelje s področja poklicnega izobraževanja in usposabljanja ter tako razširili svoj vpliv z lokalne na nacionalno raven.

V Španiji je srečanje organizirala Univerza v Cadizu, vsebovalo pa je splošno posodobitev napredka projekta in načrtovanje prihodnjih ukrepov. Skupaj s srečanjem koordinatorjev je na univerzi potekal tudi multiplikativni dogodek (v obliki konference), ki je povezal lokalne izobraževalne ustanove in strokovnjake z našimi mednarodnimi partnerji.

Veselimo se nadaljnjega dela na projektu in sodelovanja pri dejavnostih razširjanja, dodeljenih naši instituciji, ter pilotnega testiranja resne igre.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X