Srečanje projektnih partnerjev Erasmus+ projekta DigiWomen

V ponedeljek, 20. in torek, 21. junija 2022 je na Višji strokovni šoli Academia Maribor potekalo srečanje projektnih partnerjev Erasmus+ razvojnega projekta DigiWomen.

Partnerji iz Slovenije, Slovaške, Grčije, Italije in Severne Makedonije so na dvodnevnem srečanju pregledali stanje razvoja projekta v okviru Steering committee, predstavitev opravljenega dela, predvsem v intelektualnih aktivnostih 3 in 4.

Namen projekta DigiWomen

Namen projekta DigiWomen je nadnacionalno sodelovanje petih partnerjev z enakimi potrebami in značilnostmi: izobraževanje učiteljev poklicnega izobraževanja in usposabljanja za podporo ženskam, ki prihajajo iz prikrajšanih podeželskih območij, da se pripravijo na poslovno izobraževanje in usposabljanje s poudarkom na razvoju delovnih kvalifikacij, vodstvenih sposobnosti in knjigovodstva.

Za doseganje ciljev DigiWomen, je projekt namenjen izboljšanju njihovih veščin na področju finančne, digitalne, kmetijske in angleške pismenosti.

Za ta namen bodo ženske dobile enake možnosti z uporabo sodobnih in inovativnih digitalnih orodij za usposabljanje; platformo za e-učenje, ki bo vključevala poseben učni načrt za učitelje poklicnega izobraževanja in usposabljanja ter jih podpirala pri oblikovanju privlačnih ter prijaznih modulov.

Več o projektu najdete na straneh:

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X