Strokovna ekskurzija Erasmus+ projekta SMEEGE v Madrid

V času od 22. do 26. 11. 2021 je bila s strani Gospodarske zbornice Slovenija v okviru mednarodnega Erasmus+ projekta SMEEGE organizirana strokovna ekskurzija v Madrid. Gostitelj IFC (International Formation Center) iz Madrida je udeležencem iz Španije, Nemčije, Italije, Belgije in Slovenije pripravil vrsto razgovorov, predavanj in predstavitev izobraževalnih centrov za srednjo, poklicno in visoko stopnjo izobraževanja gradbenih delavcev ter strokovnjakov na tem področju. Tudi v Španiji je opazno veliko pomanjkanje določenih gradbenih poklicev, zato gradbena podjetja že pred koncem izobraževanja v tovrstnih izobraževalnih centrih novačijo manjkajoče kadre.


V štirih dneh smo si ogledali gradbene učne centre Vocational Training Center for Employment in Building and Civil Works, IES Filipinas, paritetni socialni sklad pooblaščen za vseživljenjsko usposabljanje gradbenih delavcev Fundación Laboral de la Construcción, IES Antonio Machado.

SMEEGE je projekt v sklopu širšega projekta Erasmus+, ki ima cilj učiteljem ter vodilnemu kadru v podjetjih ponuditi izkušnjo bivanja v tujini z neposrednim spoznavanjem prednosti študija in dela v drugem socialnem, jezikovnem in delovnem okolju.

Na dogodku se je potrdila ideja o mobilnosti, ki lahko hkrati doprinese k izobraževanju, bogatenju medsebojnih družbenih stikov, poslovnemu mreženju in odlični komunikaciji med deležniki.

Dogodka se je udeležilo več kot 30 udeležencev. Enajst udeležencev iz Slovenije je zastopalo podjetja: ZAG, Areal Invest d.o.o., CPG VG d.o.o.Academia d.o.o. Marko Kramar arhitekt s.p.UM FGPA in ŠC Celje

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X