Študent Luka skozi ulice mesta Porto

Avdio produkcija

V četrtek, 8. 10. 2021 sem se v sklopu Erasmus+ izmenjave odpravil v portugalsko mesto Porto, kjer bom kot študent šole ESAP (Escola Superior do Porto) preživel naslednjih šest mesecev.


V Porto sem prispel pred pričetkom študijskega leta z namenom, da si lahko ogledam mesto. V sklopu šole ESAP sem se udeležil tudi tečaja portugalščine za začetnike. Tečaj je bil zelo zanimivi in koristen, kar mi bo nedvomno zelo koristilo v prihajajočih mescih.

Raziskovanje mesta mi je dalo velik vpogled v zgodovino le-tega, bolje sem spoznal tudi kulturo in način življenja. Ena izmed prvih in tudi najpoglavitnejših opažanj je simbioza med tesno poseljenim ter obzidanim mestom na eni strani z naravo, z velikim številom urejenih parkov ter zelenjem na drugi strani.

Portugalci so zelo veren narod, kar odraža visoko število zvonov in cerkva, ki za mesto nimajo samo verskega pomena ampak ga tudi estetsko krasijo.

Ogledal sem si tudi reko Douro in znameniti most Luis I, ki povezuje obe strani Porta.

Že na začetku svoje izmenjave sem spoznal veliko ljudi, ki so prav tako del Erasmus+ programa. Obiskal sem tudi Hard Club, kjer sem prisluhnil eni izmed največjih imen Drum and Bass scene, Koven; osebo, ki me je navdušila nad avdio produkcijo in me usmerila v svojo akademsko smer.

Po uvodnem tednu raziskovanja je napočil dan, ko se prične moje študijsko leto na ESAP. Na uvodnem dnevu smo spoznali vse predavatelje, še isti dan pa sem imel tudi sestanek z voditeljem mojega študijskega programa. Študij bo zame po eni strani velik izziv prav zaradi jezikovnih ovir, po drugi strani pa sem srečen, da sem se udeležil uvodnega tečaja portugalščine, ki mi je pri tem veliko pomagal, podporo ob morebitnih težavah zaradi jezikovnih ovir pa so mi izkazali tudi drugi predavatelji moje smeri.

Veselim se novih izzivov ter novosti, ki mi jih bo mesto, kultura in prebivalstvo ponudilo v sledečih mesecih!

 

Luka Šumand, Študent Medijske produkcije – modul Avdio produkcija

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.