Študent medijske produkcije Žan Bedenik na Erasmus+ izmenjavi v Splitu

Grafično oblikovanje

Žan Bedenik, študent Medijske produkcije – modul Grafično oblikovanje se je v drugem semestru študijskega leta 2021/2022 s pomočjo Erasmus+ študentske izmenjave odpravil v hrvaški Split, kjer bo do 30. junija v sklopu Splitske univerze obiskoval Oddelek oblikovanja vizualnih komunikacij na tamkajšnji Umetnostni akademiji.


Žan Bedenik je izkoristil priložnost študijske izmenjave Erasmus+ ter za šest mesecev odpotoval v hrvaški Split, kjer bo na Umetnostni akademiji v Splitu (UMAS) do 30. junija opravljal predmete Multimedija 2: Interaktivna naracija, Oblikovanje interaktivnih medijev 4 ter Trajnostno oblikovanje.

Žan prihaja iz zelo majhnega mesta, zato ga je odhod v drugo največje mesto ter največje obalno mesto na Hrvaškem še toliko bolj veselil. Pravi, da se je na velikost mesta ter število ljudi privajal kar nekaj dni, vendar to ne vidi kot slabo temveč pozitivno spremembo.

Študentska izmenjava Erasmus+ je posebna priložnost, ki bi jo moral doživeti vsak študent. Dobil sem priložnost na UMAS (Umetnostna akademija Split) v Splitu in že po prvem mesecu predavan na Oddelku oblikovanja vizualnih komunikacij sem opazil veliko napredovanje v veščinah medijskega oblikovanja, hkrati pa sem spoznal veliko ljudi, ki se izobražujejo oz. so že zaposleni na enakem področju kot jaz.

Umetnostna akademija zajema ogromno število študijskih smeri, od oblikovanja, slikanja, grafične umetnosti do glasbe, igre in filma. Študentje se imajo možnost vsako nedeljo udeležiti študentskega izleta, ki se iz tedna v teden razlikuje po kraju ter tematiki – Od skritih draguljev Dalmacije do izletov po mestih in narodnih parkih. Umetnostna akademija vsak teden organizira tudi tri večerne dogodke, ki se prav tako razlikujejo po lokaciji in slogu.

About – Exchange Experiences @ UMAS

Čeprav Split in Umetnostna akademija ponujata ogromno obštudijskih dejavnosti, sem osredotočen na pisanje diplome, kar mi vzame veliko časa. Vendar diplome ne pišem v stanovanju, ampak v skupnem prostoru za učenje in druženje, ki jih akademija nudi študentom na izmenjavi.

Žanov dnevni urnik ostaja večinoma enak. V dopoldanskem času med tednom do 15. ure nameni študentskemu delu, nato sledi kosilo, po kosilu se posveti pisanju diplomskega dela, obnovi zadnje predavanje in dokonča domače naloge, potrebne za naslednje predavanje. Vsak ponedeljek ima tudi posvetovanje glede napredovanja njegove diplomske naloge.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.