Študentka Dorcas Chepkirui o izkušnjah praktičnega izobraževanja na VSŠ Academia

Dorcas Chepkirui je študentka javne uprave na turški univerzi Mersin, ki je od začetka junija do oktobra 2023 s pomočjo Erasmus+ študentske izmenjave na VSŠ Academii opravljala praktično izobraževanje kot Erasmus+ projektni asistent.


Dorcas je doživela izjemno izkušnjo v času njenega Erasmus+ praktičnega izobraževanja na VSŠ Academia, ki ni le razširilo njen pogled na svet projektnega vodenja, temveč je tudi okrepilo njeno sposobnost mednarodnega sodelovanja in organizacije dogodkov. Izkušnja je temeljito oblikovala njene poklicne sposobnosti in osebne perspektive. Njeno obdobje kot projektna asistentka programa Erasmus+ na Academii je bilo intenzivno praktično usposabljanje v vodenju projektov, izpostavljajoč jo načrtovanju, izvedbi in evalvaciji.

“Sodelovanje s strokovnjaki in študenti iz različnih okolij je razširilo mojo kulturno zavest in izboljšalo mojo sposobnost učinkovitega sporazumevanja v različnih jezikih in perspektivah.”

 

 

Poleg strokovnih veščin je praksa pomenila tudi osebno rast, kjer se je naučila pomembnosti odpornosti, prilagodljivosti ter sprejemanja izzivov kot priložnosti za osebno rast. Odkrila je moč učinkovite komunikacije, timskega dela in vodenja, pri čemer so ovire postale odskočna deska, dosežki pa okrepili njeno prepričanje v lastne sposobnosti. Pri tem doživetju ni rasla le kot strokovnjakinja, temveč tudi kot posameznica, postajajoč bolj samozavestna in mirna v soočanju z življenjskimi izzivi. Prijateljstva in poklicne povezave, ki jih je ustvarila, so postale njeni vseživljenjski zakladi, program Erasmus+ pa ji je odprl globalno mrežo vrstnikov in mentorjev.

Sklepoma je Erasmus+ praksa zanjo predstavljala ne le poglavje v akademskem življenju, temveč preobrazba, ki jo je oblikovala v bolj samozavestno, usposobljeno in kulturno ozaveščeno posameznico. Nauki, izzivi in povezave so postali neprecenljivi viri, ki jo bodo vodili v prihodnjih prizadevanjih. Zahvaljuje se za to priložnost in nosi lekcije iz Maribora, ko stopa v naslednjo fazo svoje poklicne poti. Erasmus+ in Academia nista le odprla vrat, temveč sta ji dala moč, da ustvari lastne poti in sprejme svet z novo odkrito močjo in razumevanjem.

 

 

“Ne štejejo leta v vašem življenju. Pomembno je življenje v tvojih letih.” Iskreno se zahvaljujem celotni VSŠ Academia ter moji kolegici pripravnici, Tamari in Tatjani. Vaša spodbuda, usmerjanje in podpora so bili temelj moje izkušnje Erasmus+. Hvala!”

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X