Študentka grafičnega oblikovanja Doroteja Samastur na Erasmus+ praktičnem izobraževanju v španski Malagi

Grafično oblikovanje

Študentka programa Medijska produkcija – modul Grafično oblikovanje Doroteja Samastur, se je s pomočjo programa Erasmus+ odpravila  v špansko Malago, natančneje na praktično izobraževane v podjetje Southtours, ki organizira različne aktivnosti za turiste v mestih Malaga, Granada in kmalu tudi v mestu Sevilla. 


Prvi dan je za Doroteja bil hkrati vznemirljiv in stresen, saj je prvič sama odšla od doma tako daleč in za tako dolgo časa. Kljub temu se je začetni stres hitro spremenil v navdušenje, saj je že prvi dan spoznala čudovito mesto, v katerem je preživela prihodnje mesece. Hitro je navezala stike s svojimi novimi sodelavci, ki so jo toplo sprejeli. Prvi teden je preživela z udeležbo na različnih aktivnostih podjetja Southtours, kjer je opravljala praktično izobraževanje, da bi bolje razumela, s čim se podjetje ukvarja, kakšne so njihove vrednote ter kakšno vrednost ponujajo turistom. Po spoznavanju delovanja podjetja je lahko pričela s svojim delom.

“Hitro sem opazila, da se podjetje stalno širi in nadgrajuje, kar med drugim zahteva tudi strokovnjaka na področju grafičnega oblikovanja. Izjemno hvaležna sem, da mi je podjetje ponudilo priložnost sodelovanja in prispevanja k grafični podobi podjetja. Moje delovno okolje je tudi prilagodljivo, kar mi omogoča tudi dovolj prostega časa za raziskovanje čudovitega mesta.”

Dorotejine naloge vključujejo pripravo marketinškega in promocijskega materiala, grafično oblikovanje za socialna omrežja ter oblikovanje letakov in drugih tiskovin. Prav tako preučuje stare grafične materiale in jih izboljšuje. Sodeluje tudi pri aktivnostih podjetja, kot so fotografiranje in obdelava fotografij za uporabo na socialnih omrežjih, pa tudi snemanje in urejanje video vsebin za priljubljeno platformo TikTok, ki je vse bolj pomembna za promocijo podjetij. Skrbi za celostno grafično podobo podjetja in promocijo na socialnih omrežjih, kar ji predstavlja izjemno zanimiv izziv.

V prostem času je že obiskala nekaj znamenitosti v Malagi, okušala odlično hrano ter uživala na mestni plaži. Prav tako je navezala stike z novimi prijatelji. Sreča jo, da je prišla v Malago v začetku avgusta, saj je imela priložnost doživeti priljubljen festival Feria de Malaga, ki traja cel teden. Ta festival vsako leto ponuja vpogled v špansko kulturo, tradicionalno nošo, glasbo, plese in seveda okusno hrano. Gre za velik in zabaven dogodek, ki ji bo za vedno ostal v spominu.

“V prihodnjih dveh mesecih imam v načrtu obiskati še druge bližnje kraje, saj Andaluzija skriva številne čudovite kotičke, ki jih še želim odkriti. Z veseljem pričakujem nove izzive, delo ter izlete.”

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X