Študentka Melani na praktičnem izobraževanju v sosednji Avstriji

Fotografija

Sem Melani Recek, študentka 2. letnika programa Medijska produkcija. Prihajam iz okolice Grada na Goričkem. V okviru programa Erasmus+ sem se odločila, da odpotujem v sosednjo Avstrijo, kjer sem opravila praktično izobraževanje.


Na pripravništvo sem se odpravila po novem letu, natančneje 3. januarja 2022 – Novo leto in nove izkušnje!

Pripravništvo sem opravljala v fotografskem studiu FLOR DIGITAL ARTIST. V prvih dneh smo imeli spoznavni proces, kjer sem spoznala celotno ekipo, delovno mesto, ter delovne pripomočke. Celotna ekipa – od mentorja pa vse do sodelavcev – je izjemna. Kolektiv je zelo prijazen in hkrati zelo strpen do mojega tujega jezika. Tako so mi bili v veliko pomoč pri moji osebnostni ter strokovni rasti.

Zelo hvaležna sem obema mentorjema predvsem za njuno podporo in pomoč pri slehernem koraku, ki me je ločil do mojega vsakodnevnega cilja.

V okviru praktičnega izobraževanja sem v podjetju spoznala več pristopov oz. načinov učenja, zato bi na tej točki želela poudariti pomembnost izbire pravilnega izobraževalnega postopka. Flor Studio Artist mi je predstavil več pristopov učenja, sama pa sem nato izbrala način, ki mi najbolj ustreza.

Podjetje mi je ponudilo celotno opremo in pripomočke v času prakse, tako na delovnem mestu kot tudi v prostem času, z željo, da lahko svoj čas kvalitetno izkoristim za učenje in izpopolnjevanje tehnik fotografiranja. Podjetju sem za to zelo hvaležna.

Pred začetkom študija na Academiji se nisem nikoli ukvarjala s fotografijo ali snemanjem, vendar sta mi študij in praksa v tujini omogočila, da odkrijem nove talente in sposobnosti tudi v smeri, v kateri se prej nisem videla.

Zahvaljujem sem celotni ekipi Višje strokovne šole Academia Maribor za možnost vključitve v program Erasmus+. Največja zahvala gre podjetju FLOR DIGITAL ARTIST, ki je takoj sprejelo mojo prošnjo za opravljanje obvezne prakse ter kolektivu podjetja za celoten čas ter trud, ki so mi ga namenili.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X