Študentka Sara ob zaključku Erasmus+ potovanja v Sloveniji

Medijska produkcija

Sara Reyad, študentka oblikovanja in vizualnih komunikacij na Jordanski univerzi za znanost in tehnologijo v Jordaniji, je kot študentka od decembra 2023 do februarja 2024 bila na Erasmus+ študentski izmenjavi na VSŠ Academia.


Ob zaključevanju študentkse izmenjave Sare Reyad v Sloveniji, so študentko preplavila čustva, hvaležnost in globok občutek zadovoljstva. Njeno potovanje v okviru programa Erasmus+ na Academii v tej čudoviti deželi je bilo vse prej kot preobrazbeno in je v njenem življenju pustilo neizbrisen pečat.

Od trenutka, ko je stopila v Slovenijo, so jo očarali dih jemajoča pokrajina, bogata zgodovina in topla gostoljubnost. Vsaka tlakovana ulica, visok grad in mirno jezero so ji šepetali zgodbe iz preteklih stoletij in jo vabili, naj razišče in se potopi v njeno kulturo.

 

 

Vesela sem, da sem imela priložnost priti v Slovenijo in spoznati neverjetne ljudi, ki vsak dan ustvarjajo nepozabne spomine. Poleg tega sem se naučila več o bogati slovenski kulturi, o kateri nikoli nisem vedela ničesar; njihovi običaji, tradicije in način življenja, slovenska kuhinja in tradicionalni karneval, kot je Kurentovanje na Ptuju.”

 

Na akademskem področju je program Erasmus+ Sari ponudil priložnosti za rast in učenje. Delo na projektih ji je omogočilo nove poglede in spoznanja, ki so razširili njeno razumevanje področja. Sodelovanje s študenti iz različnih okolij jo je spodbudilo h kritičnemu razmišljanju, učinkovitemu komuniciranju in sprejemanju vrednosti kulturne izmenjave.

 

Kot pravi, je najgloblji vidik Sarinega potovanja v okviru programa Erasmus+ osebna rast in samospoznavanje. Izstopanje iz območja udobja, premagovanje neznanega okolja in sprejemanje novih izzivov so jo spodbudili k razvoju odpornosti, prilagodljivosti in samozavesti. Zaradi raznolikih izkušenj in srečanj, ki so oblikovala njen čas v Sloveniji, je postala bolj samostojna in empatična kot kdaj koli prej.

“Najgloblje se zahvaljujem VSŠ Academiji in njenemu čudovitemu osebju ter programu Erasmus+,  ki mi je omogočili to potovanje. Slovenija bo imela v mojem srcu vedno posebno mesto, saj me bo spominjala na preobrazbeno moč mednarodnega izobraževanja in kulturne izmenjave.”

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X