Tinkarina Erasmus+ praktična pustolovščina na Irskem

Grafično oblikovanje

Navdušena nad izkušnjo opravljenega prvega letnika programa medijska produkcija, sem se odločila, da bom opravljala 200ur praktičnega dela v tujini in izkoristila možnost Erasmus+ programa. Zaradi epidemije je bil celoten proces iskanja podjetja v tujini otežen. Moja prva izbira je bila Nemčija, kjer sem v srednji šoli že opravljala prakso, vendar je zaradi zaostrenih razmer to postajalo vedno manj mogoče.

Glede na to, da sem prejšnje leto preživela na Irskem kot Au pair, me je družina tudi letos povabila, da poletje preživim pri njih. Ko sem jim povedala, da iščem podjetje za opravljanje prakse, mi je mama družine takoj predlagala možnost opravljanja prakse pri podjetju njihovih znancev. Gre za podjetje EML, ki ponuja rešitve za plačevanje s karticami različnih oblik (darilne, vrednostne, nagradne,..), ki so varne, fleksibilne in dajejo tako podjetjem kot posameznikom več nadzora pri procesu plačevanja.

Podjetjem pomaga širiti svojo blagovno znamko med strankami in se prilagaja njihovim potrebam in željam na področju poslovanja s karticami. Izdelujejo mobilne, virtualne in fizične rešitve s karticami, ki jih uporabljajo največje korporacij po vsem svetu, izpeljejo trilijone dolarjev vredna plačila vsako leto in upravljajo z več kot 1100 programi v Severni Ameriki, Evropi in Avstraliji.

Podjetje se nahaja v kraju imenovanem Bray, ki je obalno mesto v severnem okrožju Wicklow na Irskem. Nahaja se približno 20 km južno od središča Dublina na vzhodni obali in je popularna turistična destinacija, predvsem za izletnike iz prestolnice. Takoj sem kontaktirala šolo in preverila to možnost, nakar sem dobila ne samo potrditev, temveč tudi priložnost koriščenja Erasmus+ programa. Novico sem sporočila odgovorni osebi v podjetju, ki mi je dodelila mentorico, ki je vodja marketinga v podjetju.

Preko skypa sva se z mentorico dogovorili o okvirnem programu prakse, potrebni dokumentaciji in časovnem obsegu izvedbe. V tesnem sodelovanju z odgovornimi na šoli, smo uredili vso potrebno dokumentacijo in 4.7. 2021 sem se odpravila na pot.

Moj prvi termin v podjetju je bil naslednji dan, kjer so mi podrobno predstavili podjetje, zaposlene, ki so bili v pisarni, kajti nekateri delajo od doma, ter dogovorili vsebino mojih zadolžitev.

Dogovorili smo se, da v prvi fazi preoblikujem podlage za power pointe, ki se uporabljajo za predstavitev njihovega podjetja strankam, kar mi je omogočilo, da delam deloma od doma. Z mentorico sva v rednem stiku, da lahko spremlja moje delo, enkrat tedensko pa se dobiva za daljši čas, kjer pregledava narejeno in načrtujeva nadaljnje korake dela.

Delo je sicer zelo zanimivo, vendar mi ne omogoča popolne svobode, saj sem omejena na kriterije celostne podobe podjetja. Celostna podoba je zelo podrobno razdelana, kar mi olajša oblikovanje posameznih podlag.

Kljub temu, da opravljam prakso v tujini v času epidemije, ko ni veliko tujih študentov, sem našla priložnost spoznavanja mladih, ki živijo v tem okolju. Z njimi se dobivam tedensko in skupaj preživljamo moj prosti čas. Čas na Irskem zelo hitro mineva in v načrtu imamo še nekaj projektov, kot so oblikovanje darilnih kartic in oblikovanje reklamnega letaka za LinkedIn.

Čeprav je doma poletje in večina mojih prijateljev preživlja počitnice ob vodi, mi ni žal te izkušnje na Irskem, saj poleg novih znanj in spoznavanja kulture utrjujem tudi znanje angleščine.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.