Večkulturna izmenjava Erasmus + v Mariboru

Računovodja

Študent: Ricardo Andrés Hernández Pérez

Že od leta 2018 sem se želel udeležiti izmenjave programa Erasmus +. V letu 2020 sem se končno lahko prijavil na koriščenje mobilnosti. Na podlagi tega so mi letos tudi omogočili, da izpolnim svojo željo.

Zavedam se, da je pandemija s seboj prinesla veliko slabih stvari, vendar verjamem v to, da lahko uresničimo svoje cilje, tudi ko nas je malo strah.

Spoznal sem veliko ljudi iz različnih koncev sveta, prišel sem tudi do spoznanja, da imamo sovrstniki ter sovrstnice Erasmusa podoben način mišljenja; vsi iščemo raznolike poti za osebno rast. Vesel sem, da sem se lahko udeležil takšne izkušnje.

Narava v Sloveniji je čudovita. Tudi v Mariboru je pogosto prisotna. Nikoli se ne bi naveličal sprehodov po Mestnem parku, na Kalvarijo ali Piramido. Navdušilo me je dejstvo, da sem lahko jedel divje jagode ter se sprehajal po gozdovih.

Moje znanje angleškega jezika sem v času izmenjave redno izboljševal, s pomočjo prijateljev iz Francije, Češke ter Hrvaške. Pomagali so mi izboljšati razumevanje jezika ter z njihovo pomočjo sem odpravil strah, ki se je pojavil pri komuniciranju v tujem jeziku.

Rad bi se zahvalil Academii, ki mi je pomagala urediti pravno dokumentacijo za koriščenje mobilnosti. Na sem se udeležil predavanj najboljših predavateljev ter predavateljic iz marketinške stroke, od Tanje Verhovnik ter od mag. Dušana Vrbana. Posebej mi je bilo zanimivo dejstvo, da se nismo udeležili le predavanj iz teorije, ker smo se učili tudi o praktičnem delu.

Na tej izmenjavi sem spoznal veliko novih stvari, ki me osrečujejo. Spoprijel sem se tudi z veliko novimi izzivi ter pridobil praktične izkušnje iz različnih področij. Včasih se mi še vedno zdi, da sanjam. Nikoli ne bom pozabil tega čudovitega obdobja v mojem življenju.

Slovenija, upam, da se kmalu spet vidimo.

»Hvala lepa za vse!«

Ricardo Andrés Hernández Pérez.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.