Zaključno srečanje partnerjev projekta DSA v Italiji

Med 27. in 28. aprilom 2023 se je v slikoviti italijanski pokrajini Umbriji, natančneje v mestecu Citta Di Castelo, odvilo zaključno srečanje partnerjev projekta DSA – Digital Skills for All. Zraven Academije in vodilnih Detto E Fatto iz Italije, so sodelovali še en partner iz Italije, dva iz Španije ter po en iz Romunije in Hrvaške. Vsi predstavniki so se zbrali na zaključnem sestanku, ki ga je gostil ASP Giovanni Ottavio Bufalini, italijanski šolski center za strokovno izobraževanje.


 

V sklopu obiska je bil iz strani šole organiziran ogled prostorov in izobraževalnih programov ter sestanek partnerjev o zaključevanju projekta, s strani vodilnega partnerja pa zaključna konferenca, na kateri je konzorcij italijanskim učiteljem predstavil rezultate projekta. Konferenca je postregla tudi s tremi strokovnimi predavanji, ki so udeležene učitelje izobrazila na temo digitalnih inovativnih metodologij poučevanja primernih za učence s posebnimi učnimi potrebami.

 

 

Razvoj digitalnih veščin in inovativnih pristopov k poučevanju, dostopnih prav vsem, vključno s študenti s posebnimi potrebami, je bila tudi osrednja nit celotnega DSA projekta. Ta se je med 2021 in 2023 osredotočal na preizkušanje in informiranje o inovativnih metodologijah poučevanja, integriranih z digitalnimi orodji. Projekt je bil namenjen premostitvi digitalne vrzeli in spodbujanju kritične, zavestne in ustvarjalne uporabe tehnologije v izobraževanju.

 

 

Organizirana so bila tri več-dnevna mednarodna usposabljanja in več brezplačnih spletnih seminarjev, ki so omogočila dialog med izvajalci poklicnega izobraževanja in usposabljanja ter strokovnjaki v digitalnem sektorju. Poleg srečanj, so rezultati projekta še: 

  • primerjalna analiza vključujočega poučevanja med državami partnerkami projekta
  • poročilo o uporabnosti metodologije »obrnjene učilnice« (t. i. Flipped Classroom) na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja 
  • komplet orodij za didaktično načrtovanje

Več o projektu lahko preberete tukaj.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X