Zaključno srečanje partnerjev projekta From Zero to Hero v Tusi, Sicilija

Med 24. in 27. aprilom 2023 se je v Tusi na Siciliji odvilo pomembno zaključno srečanje partnerjev projekta From Zero to Hero (F02H), ki se izvaja v okviru programa ERASMUS+ in je sofinanciran s strani EU. Ideamtia iz Španije vodi projekt, v partnerstvu pa sodelujejo tudi partnerji iz Slovenije in Italije.


V okviru 30-mesečnega projekta F02H je bila izvedena obsežna raziskava o digitalnih in tehnoloških izzivih, s katerimi se soočajo ljudje, ki začenjajo svojo digitalno podjetniško pot. Na podlagi pridobljenih ugotovitev je bilo razvito kar sedem modulov usposabljanja, ki so namenjeni zmanjševanju vrzeli na področju digitalnih in tehnoloških znanj pri posameznikih, ki se želijo podati v podjetniške vode.

 

 

Razviti moduli usposabljanja so bili pilotno testirani v treh državah – Mariboru (Slovenija), Tusi (Italija) in Castellonu (Španija) – v začetku meseca aprila 2023. Zaključno srečanje partnerjev je bilo namenjeno izmenjavi izkušenj in povratnih informacij o pilotnem usposabljanju ter iskanju možnosti za nadgradnjo in izboljšave spletnega usposabljanja.

 

 

Med srečanjem so imeli partnerji priložnost predstaviti svoje dosežke tudi županu Tuse, ki je izrazil navdušenje in podporo prizadevanjem za spodbujanje digitalnega podjetništva.

 

 

 

Program usposabljanja F02H je brezplačno na voljo na spletni strani in je namenjen vsem, ki si želijo izboljšati svoje digitalne in podjetniške kompetence. Projekt je s svojimi dosežki in rezultati pomemben korak v smeri spodbujanja podjetništva v digitalni dobi in zmanjševanja vrzeli med ljudmi, ki se podajajo v svet digitalnega podjetništva.


 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X