Lucija Macuh o zaključku praktičnega izobraževanja na ECU v Parizu

Grafično oblikovanje

Lucija Macuh, študentka programa Medijska produkcija – modul Grafično oblikovanje se je v okviru programa Erasmus+ udeležila trimesečnega praktičnega izobraževanja v organizacijo ECU (European Indipended Film Festival), ki vsakoletno organizira festival posvečen neodvisnemu filmu, potekajoč v prestolnici Francije.


Po koncu praktičnega izobraževanja pri ÉCU je Lucija pridobila mnogo izkušenj ter spoznanj. To obdobje je bilo zanjo izjemno poučno in navdihujoče, prav tako pa je bilo tudi naporno, saj se je soočila s številnimi izzivi na delovnem mestu ter izven tega.

“Iz prve roke sem spoznala, kako se teorija učinkovito prenaša v prakso. Moje oblikovalsko delo za festival me je naučilo, kako združiti estetiko z učinkovitim komuniciranjem, hkrati pa sem razvijala veščine vodenja posameznega projekta. Naučila sem se razumevanja potreb strank, hitro prilagajanje spremembam ter učinkovito sodelovanje z ekipo. To mi bo v prihodnosti v veliko pomoč na moji poklicni poti.”

Nepričakovano je prevzela tudi nekaj del v montaži, digitalnem marketingu ter scenografiji, kar ji je ponudilo odlično priložnost za raziskovanje in razvoj njenih kreativnih sposobnosti tudi v drugih smereh. Naučila se je, kako različna področja umetnosti lahko medsebojno dopolnijo ter nadgradijo končni izdelek. Pomoč pri postavljanju scene jo je povezala z estetskim izražanjem prostora, medtem ko je v montaži odkrivala umetnost pripovedovanja zgodb skozi vizualne elemente.

 

 

 

Spremembe in izzivi, s katerimi se je soočala, so postali priložnosti za učenje. Nekateri izzivi so bili prilagajanje hitrim spremembam, reševanje nujnih situacij ter hitro sprejemanje odločitev. Prav tako je nadgradila znanje programske opreme Adobe Creative Cloud. Odkrila je orodja ter funkcije, ki jih poprej še ni poznala oziroma se je z njimi redko srečala.

“Prav tako je bilo samo doživljanje Pariza nepozabno. Z veseljem bi še enkrat bila del mednarodne filmske skupnosti ter sodelovala pri organizaciji festivala. Bila je res edinstvena izkušnja! Spoznavanje različnih ustvarjalcev, delo z mednarodnimi strokovnjaki ter sodelovanje s talentiranimi posamezniki iz različnih koncev sveta so mi resničo razširili obzorja kulturne raznolikosti.”

 

 

Čeprav se je srečevala tudi z izzivi, se je naučila, kako iz njih povzeti priložnosti ter ohranjati pozitiven odnos v dinamičnem delovnem okolju. Tako je postala bolj samostojna, fleksibilna in odprta za nove ideje.

Praktično izobraževanje pri ÉCU je tudi referenca, ki ji bo v prihodnosti zagotovo odprla vrata kariernih priložnosti. Pridobljene izkušnje so dokaz njene sposobnosti prilagajanja in učenja v dinamičnem okolju. To ji bo omogočilo premagovanje novih izzivov v kreativni industriji.

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X