Projekt: “Estetska orodja”

Fotografija

V drugem semestru študijskega leta 2020/2021 so imeli študenti Academie iz vseh modularnih usmeritev programa Medijska produkcija priložnost sodelovati v tečaju s podnaslovom “Estetska orodja” na področju fotografije.

V tem obštudijskem projektu “Izzivi gospodarstva” so študenti pod mentorstvo Erasmus+ inštruktorice iz Grčije spremljali interaktivna delavnice, ki so obravnavala fotografijo kot vizualni medij, preučevali estetske pristope kot del zgodovine in vizualne kulture ter so tudi razpravljali o vizualnem jeziku in njegovi umetniški uporabi v fotografiji.

Cilj obštudijskega projekta je bil študentom omogočiti razumevanje svojega dela ter pomoč pri razvijanju svojega osebnega sloga; izkusijo videnje sveta kot ustvarjalci in, kar je najpomembneje, so dosledni in se zavedajo podob, ki jih ustvarjajo na profesionalni ravni.

V praksi projekt ni vključeval le predavanj, temveč tudi različne naloge in vaje – v predavalnici in zunaj nje, ki so se nanašale na vsako obravnavano temo.

Rezultat so bili zaključni projekti fotografski izdelkov, ki so od študentov zahtevali, da uporabijo vse svoje pridobljeno znanje o vizualnih podobah, hkrati pa so jih znali interpretirati na načine, ki so najbolje ustrezali njihovim individualnim slogom.

Študenti so poleg strokovno specifičnih kompetenc fotografije krepili tudi generične kompetence angleškega jezika, saj je celoten obštudijski projekt potekal v angleščini.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X