Študentka medijske produkcije Patricija Županovič na pripravništvu v Parizu

Video produkcija

Patricija Županovič, študentka 2. letnika programa Medijska produkcija – modul Video produkcija,  je v okviru programa Erasmus+ odpotovala na praktično izobraževanje v glavno mesto Francije, Pariz.


 

Patricija Županovič je v okviru Erasmus+ pripravništva v parizu opravljala delo upravljavke družabnih omrežij za Festival evropskega neodvisnega filma (Paris Independed Film Festival), ki se že 17. leto zaporedoma odvija prav v Parizu. V svojem delu se je osredotočala predvsem na ustvarjanje objav za Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in TikTok, ki jih je ustvarjala v programih Canva, Adobe Photoshop in Adobe Illustrator.

Z vsako objavo sem pridobila več znanja o posameznem programu. Po dveh tednih na praksi sem bila izbrana za vodilno ustvarjalko za platformo TikTok. Snemanje z mojimi kolegi stažisti v pisarni ali na raznih lokacijah po celem Parizu je bilo vedno zabavno doživetje!

 

Pravi, da je užival v celotnem procesu ustvarjanja objave ali videa. Od nevihte možganov, izmenjave idej med pripravniki, ustvarjanja osnutkov in dejanske izvedbe ji je proces omogočil, da je bila zelo kreativna. Zelo je uživala v okolju ter imela nenehno podporo kolegov pripravnikov, kot tudi mentorja Rodriga.

Bila je neverjetna izkušnja delati z ljudmi z vsega sveta. V pisarni smo imeli celo dan poezije, ko je vsak od nas prebral pesem v svojem maternem jeziku, bilo je resnično lepo. Izkušnja Erasmus+ je neverjeten način za spoznavanje različnih ljudi, izmenjavo idej, stališč in širjenje obzorij.

 

 

Življenje v Parizu je za Patricijo bilo mnogo bolje, kot je prvotno pričakovala in čeprav so cene v Parizu mnogo višje, so domačini zelo prijazni, hrana je odlična in nikoli ni zmanjkalo dogodkov, ki jih ni bila obiskala. Predvsem je uživala v raziskovanju različnih okrožij Pariza.

Posebej sem uživala v muzejih, večina jih je brezplačnih za študente EU, mlajše od 26 let, kar je bilo neverjetno in to sem popolnoma izkoristila! Nekateri muzeji, ki sem jih obiskala, so Petit Palais, Muzej osvoboditve Pariza, Muzej Louvre, Musée de l’Orangerie, Pariški muzej moderne umetnosti in Musée de la Vie romantique. Toda moj najljubši muzej je bil L’Atelier des Lumières, edinstven umetniški center, ki predstavlja klasične umetnine na razstavah v video formatu, ki ga spremlja glasba.

 

 

“Razlogov za obisk takšnega čudovitega mesta kot je Pariz, je ogromno, še posebej, če si študent in se ti ponudi takšna edinstvena priložnost! V času pripravništva sem prejela ogromno znanja o delu v raznolikem, dinamičnem skupinskem okolju. S tem sem postala bogatejša za veliko dobrih izkušenj ter novih prijateljstev”

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X