Izdelava in optimizacija spletnega mesta v ogrodju WordPress

Spletna produkcija

Študent: Matevž Žunko

Matevž Žunko je diplomant Višje strokovne šole Academia Maribor, program Medijska produkcija - modul Spletna produkcija. Svoje diplomsko delo je zagovarjal septembra 2021.

PDF

Diplomsko delo Matevž Žunko

V diplomskem delu bomo raziskali, kaj točno je ogrodje WordPress, in predstavili njegove prednosti ter pomanjkljivosti. Analizirali bomo zahteve za izdelavo diplomske naloge ter izdelavo spletnega mesta in določili cilje in ciljne skupine končnega izdelka.

Naučili se bomo postaviti ogrodje WordPress na lastno gostovanje. V ogrodju WordPress bomo nato izdelali spletno mesto za majhno družinsko podjetje. Bolj podrobno bomo opisali, kako smo zgradili določene komponente, ki smo jih na spletnem mestu uporabili, kot sta glava ter noga spletnega mesta.

Osnova vsakega spletnega mesta, zgrajenega v ogrodju WordPress, so vtičniki, zato bomo na kratko opisali vtičnike, ki smo jih v tem spletnem mestu uporabili ter podali razlago, zakaj smo se odločili za te vtičnike.

Opisali bomo celostno grafično podobo podjetja in glede na to ustvarili stilski vodič, ki se ga bomo držali pri oblikovanju uporabniškega vmesnika in ustvarjanju spletnega mesta.

Raziskali bomo osnove oblikovanja uporabniškega vmesnika ter podrobneje opisali teorijo, ki stoji za tem. Podrobneje bomo opisali dva načina oblikovanja uporabniškega vmesnika.

Podrobneje bomo raziskali tipografijo ter opisali, zakaj je tako pomembna v sodobnem spletnem oblikovanju. Predstavili bomo nekaj orodij, ki jih lahko uporabljamo, da bosta izgled in funkcionalnost naše tipografije na profesionalnem nivoju.

Raziskali bomo, kako poskrbeti, da bo naše spletno mesto zgrajeno v ogrodju WordPress popolnoma odzivno na vseh tipih naprav in velikostih zaslonov. V detajle bomo opisali specifično metodo, ki smo jo izbrali za ta namen.

Predstavili bomo nekaj načinov in orodij, kako lahko to odzivnost in prikazovanje spletnega mesta testiramo na različnih napravah in oglednih poljih. Raziskali bomo področje optimizacije spletnih mest ter se naučili pravilno optimizirati slike v programu Adobe Photoshop.

Prav tako bomo optimizirali vektorske datoteke, ki jih bomo uporabili na spletnem mestu ter raziskali osnove optimizacije spletnih brskalnikov.

Končni cilj diplomskega dela je podrobno spoznati ogrodje WordPress, predstaviti različna področja v spletnem oblikovanju in postaviti vizualno atraktivno predstavitveno spletno mesto, ki je pravilno optimizirano ter odzivno na vseh tipih naprav.

Spletno mesto bo za ogled na voljo na spletnem naslovu https://digident.si/

Diplomsko delo Matevž Žunko

PDF

Diplomsko delo Matevž Žunko

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X