Oblikovanje digitalno ilustrirane maskote za promocijo video igre

Grafično oblikovanje

Študent: Doroteya Nahberger

Doroteya Nahberger je diplomantka Višje strokovne šole Academia Maribor, program Medijska produkcija. Svoje diplomsko delo je zagovarjala v septembru 2022.

PDF

Diplomsko delo Doroteya Nahberger

Za diplomsko delo sem si izbrala temo, ki opisuje celotni proces oblikovanja digitalno ilustriranega lika in kako lahko ta služi kot tržna maskota za promocijo video igre.

Teoretični del najprej zajema kratek opis in različne vrste digitalne ilustracije. Podrobnejše sem se usmerila na raziskovanje in preučevanje oblikovalskih načel lika – kako ustvarimo »pravilnoblikovan lik, ki bo dobro posredoval zgodbo, ki jo skušamo sporočiti.

Po teh načelih sem se zanašala skozi celoten praktičen del in proces oblikovanja svojega izdelka. Raziskala sem tudi izvor in naštela primere dobrih in slabih maskot video iger. Pri tem poglavju sem prav tako raziskovala kako vplivajo maskote na različne starostne skupine in dejanska uspešnost maskot na trgu.

Ta raziskava mi je bistveno pomagala pri dokazovanju ali zavrnitvi mojih predpostavljenih hipotez.

Prav tako sem na kratko opredelila pojem video igre in primere dobrih marketinških strategij pri promocij video iger, saj se to bistveno nanaša na uporabnost mojega končnega izdelka.

Zadnji del teoretičnega dela pa opisuje krovno temo, ki je razmerje med umetnostjo, trajnostjo in oblikovanjem. Zaradi naraščajoče problematike uničevanja okolja je ta tema izjemno pomembna .

Pri tej temi sem se osredotočila na izdelavo digitalne in fizične maskote in kako vplivajo na okolje. Prav tako sem se tudi na kratko dotaknila možnosti izboljšave pri sami izdelavi.

Po raziskavi knjižnih in pisnih virov sledi praktični del, kjer sem sama digitalno oblikovala in ilustrirala lik, ki bi lahko služil kot maskota za neobstoječo video igro. Ilustrirala sem njegovo osnovno obliko, dodala 3 različne emocije in sedečo pozo.

Določila sem mu tudi osnovno barvno shemo. Vsa znanja, kar sem jih pridobila v raziskavi sem zdaj izpopolnjevala in uporabljala. Po izdelavi končnega izdelka sem naredila plan, na kakšni način bi ga promovirala.

Končni rezultat diplomskega dela je digitalno ilustriran lik, skladen z oblikovalskimi načeli, ki lahko služil kot maskota, ki bi pritegnila potencialne kupce namišljene video igre.


Diplomsko delo Doroteya Nahberger

PDF

Diplomsko delo Doroteya Nahberger

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X