S spremljanjem prodajnega procesa do večje učinkovitosti podjetja – primer Finančna hiša d.o.o.

Komercialist

Študent: Mateja Murad

Mateja Murad je diplomantka Višje strokovne šole Academia Maribor, program Ekonomist. Svoje diplomsko delo je zagovarjala julija 2021.

PDF

Diplomsko delo Mateja Murad

Podjetje Finančna hiša d. o. o. se nahaja v Mariboru, na desni strani Titovega mosta, ko iz Europarka pridrvimo preko Drave. Velikokrat sem se spraševala, kako je delati v takšnem uglednem podjetju in odločila sem se, da ga predstavim.

Agencijo za neodvisno finančno svetovanje opisujejo tri besede: edinstvenost, ekskluzivnost in brezčasnost. Edinstvenost po njihovem mnenju pomeni živeti svoje poslanstvo, znati prisluhniti in nenehno bogatiti svoje znanje.

Vodilo njihovega poslovanja je ustvarjanje ekskluzivnih ponudb, usklajenih z individualnimi potrebami posameznikov in preseganje pričakovanj najzahtevnejših.

Med branjem naloge želim, da bralci začutijo brezčasten stil, unikaten utrip podjetja in energijo celotne ekipe, ki podjetju daje moč za osvajanje najvišjih vrhov poslovnega sveta.

Za začetek sem podjetje predstavila, raziskala njegovo zgodovino in dosedanje uspehe. Dotaknila sem se področij dela, zanimivosti in jasno začrtane prihodnosti.

V prvem poglavju boste torej spoznali kaj Finančna hiša d. o. o. sploh je, kaj je do sedaj dosegla in česa si želi v prihodnje.

Razkrijem naj, da bom tukaj izpostavila tudi največjo pridobitev podjetja v zadnjem letu. Portal, ki omogoča primerjavo različnih zavarovanj, različnih zavarovalnic v Sloveniji.

Podjetje se lahko pohvali, da je prvo v Sloveniji, ki omogoča primerjavo in sklepanje preko spleta, na enem mestu.

Nadaljevanje naloge nam bo prineslo podrobnejšo raziskavo o prodaji in prodajnih procesih v podjetju. Beseda bo tekla tudi o načinih pridobivanja kupcev v podjetje.

Prodajni lijak nam bo predstavil koliko strank dnevno pokličejo iz podjetja, koliko jih prepričajo v sestanek z njimi in s kolikimi potem dejansko posel tudi sklenejo.

V zadnjem poglavju naloge bomo potegnili črto in zapisali ugotovitve celotnega raziskovanja ter podali mnenja glede morebitnih izboljšav.

Tam boste našli odgovore na moja vprašanja in potrditev ali zavrnitev hipotez, ki sem si jih zastavila preden sem začela s pisanjem naloge.

Zapisala bom ugotovitve ali je treba spremeniti prodajni proces za večjo učinkovitost podjetja ali ne.

Finančni hiši d. o. o. sem se kot študentka priključila v začetku marca 2020. V zelo kratkem času sem se vklopila v novo delovno okolje in se začela učiti delati na njihov poseben način. Moje delo zajema vse, kar je povezano z administracijo in z veseljem ga opravljam.

Diplomsko delo Mateja Murad

PDF

Diplomsko delo Mateja Murad

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.