Smernice pri oblikovanju celostne grafične podobe za sodobni lepotni studio

Grafično oblikovanje

Študent: Ana Nicol Ropoša

Ana Nicol Ropoša je diplomantka Višje strokovne šole Academia Maribor, program Medijska produkcija. Svoje diplomsko delo je zagovarjala v maju 2023.

PDF

Diplomsko delo Ana Nicol Ropoša

Diplomsko delo z naslovom Smernice pri oblikovanju celostne grafične podobe za sodobni lepotni studio je nastalo iz želje po novem znanju in iz radovednosti, kaj vse je potrebno za oblikovanje podobe podjetja. Ugotovila bom, ali novejši pristopi in trendi pri oblikovanju celostne grafične podobe vplivajo na podnebno krizo.

Celostna grafična podoba je vizualni del podobe vsakega podjetja in je sestavljena iz več elementov. V svoji nalogi bom opisala elemente, ki jo sestavljajo, in potek izdelave teh elementov.

V diplomski nalogi bom v posameznih poglavjih združila teoretični in praktični del. Torej se bo praktični del navezoval na teorijo, ki jo bom razložila skozi opravljeno raziskavo iz literature.

S svojim diplomskim delom želim predstaviti vizijo lepotnega salona, ki sem si ga zamislila in si ga v prihodnosti želim odpreti. Namen diplomskega dela je proučiti proces ustvarjanja novega podjetja oz. lepotnega salona. Dokazala bom, ali konkurenčnost na trgu vpliva na porast podnebne krize.

Pri pisanju diplomske naloge bom pridobila veliko znanja iz raziskovanja dobrih primerov celostnih grafičnih podob. To znanje mi bo zelo koristilo pri oblikovanju svoje podobe podjetja, ki si jo želim oblikovati in predstaviti v diplomskem delu.

V tem lepotnem studiu želim v ponudbi storitev združiti dva pojma, ki sta mi blizu, to sta lepota in oblikovanje/fotografiranje. Studio, ki ga bom v diplomski nalogi predstavila, želim v prihodnosti realizirati.

Studio bi se od drugih lepotnih salonov razlikoval po tem, da vključuje še razne medijske storitve, kot so fotografiranje, razni grafični izdelki, ki bodo na voljo na spletni strani ali v fizični trgovini v salonu. Zamislila sem si način, kako bi pripomogla k temu, da bi se ženske počutile lepo v svoji koži in ta trenutek ohranile za vedno.

Nudila bi razne lepotne storitve, med njimi ličenje, kjer bi ženske uredila, nato pa ta trenutek sreče ujela s fotoaparatom. Torej bi ženskam najprej poudarila njihovo lepoto z ličili, da bi se počutile prav posebno, nato pa jo zajela še v fotografijah, ki bi si jih lahko shranile za spomin.

Fotografije bodo pripomogle k njihovi samopodobi, ki je v današnjem svetu močno iskana. Vizijo podjetja bom bolj podrobno opisala v izbranem poglavju ter predstavila oblikovano celostno grafično podobo od osnutka ideje do končne realizacije v svoji diplomski nalogi.


Diplomsko delo Ana Nicol Ropoša

PDF

Diplomsko delo Ana Nicol Ropoša

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X