Predavatelji iz Italije, Grčije, Litve in Romunije na strokovnem usposabljanju v Mariboru

Predavatelji partnerskih univerz in Italije, Grčije, Litve in Romunije so se v okviru Erasmus+ razvojnega projekta SMARTskills4.0. Business 4.0 trends through innovation in Business & Engineering education and training udeležili enotedenskega strokovnega usposabljanja na Višji strokovni šoli Academia v Mariboru.

Prvi dan so po uvodnem pozdravu vodstva strokovnjaki OECD  z udeleženci delili izkušnje na področju implementacije mikrokvalifikacij v izobraževalne sisteme ter predstavili poročilo “Enhancing labour market relevance and outcomes of higher education: Country note Slovenia”.

To poročilo predstavlja rezultate analize Republioke Slovenije, ki je bila izvedena v okviru projekta Pomen pobude za partnerstvo na trgu dela in rezultati visokošolskega izobraževanja.

Drugi dan usposabljanja so predavatelji Academie iz gospodarstva delili izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga v luči digitalizacije in avtomatizacije procesov, obdelave večje količine podatkov in informacij za pridobivanje koristnih vpogledov v kupce.

Namen usposabljanja je bil prikazati pomembne učne vsebine, ki bi bile potrebne implementacije v katalogih znanja študijskih programov s področja ekonomije. Hkrati je sledila tudi predstavitev tehnik za osvojitev digitalnih, kognitivnih in socialnih spretnosti v Ekonomiji 4.0 predstavnika družbe LinkedIn.

Tretji dan so predstavniki partnerja iz Italije predstavili uporabo umetne inteligence in virtualne resničnosti v sodobni medijski produkciji v povezavi z ekonomijo 4.0. V popoldanskem času so se udeleženci udeležili predstavitev podjetniških idej na Climate KIC hekatonu v Mariboru.

 

V četrtek je potekal obisk dobrih praks pri mariborskem gospodarstvu. V dopoldanskem času so udeleženci obiskali cono Tezno, kjer so si ogledali predstavitev in prostore družbe Menerga. Sledila je predstavitev dr. Vlaste Krmelj, sicer tudi predavateljice Academie iz gospodarstva, na temo dobrih praks s področja trajnosti ekosistemov.

V popoldanskem času je sledil obisk Nove KBM d.d., kjer so predstavili primere dobrih praks s področja doseganja ciljev trajnostnega razvoja kot organizacija – banka, kot tudi primere dobrih praks zelenega financiranja in investicij.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X