Vznemirljive novice iz projekta Erasmus+ D-ChallangHE

Erasmus+ projekt razvojnih partnerstev D-ChallangHE

Predstavljamo vam projekt D-ChallangHE, ki si prizadeva za spodbujanje povezanosti med visokošolskimi sistemi ter obravnavanje digitalne preobrazbe in inovacij v praksah učenja in poučevanja. Naš cilj je ustvariti bolj povezano in inovativno visokošolsko okolje.

Projekt ima naslednje cilje:

  • Ustvariti središče univerz in raziskovalnih inštitutov kot trajno opazovalnico za obravnavo digitalizacije visokošolskega sistema na evropski ravni.
  • Deliti najboljše prakse ter spodbujati sodelovanje med različnimi institucijami visokega šolstva.
  • Razviti spletni tečaj, ki bo profesorjem omogočal visoko kakovostno izvajanje spletnega in mešanega poučevanja na področju vseživljenjskega učenja.
  • Identificirati in razviti nove spletne okolja za visokošolsko izobraževanje ter vključiti gamifikacijske elemente za razvoj prenosljivih veščin, kot so e-vodstvo in digitalna zrelost.
  • Izdelati ocenjevalne postopke za zagotavljanje kakovostnih standardov in akademske integritete pri spletnem učenju ter mešanem izvajanju študijskih programov.
  • Spodbujati družbeno inovacijo v evropskem prostoru visokega šolstva s izmenjavo preizkušenih najboljših praks med partnerskimi državami.

Prejšnji teden smo imeli čast gostiti prvi projektni sestanek na Academii v Mariboru, kjer so se zbrali partnerji iz Link Campus University (Italija), Academia (Slovenija), Entropy Knowledge Network, The Institute for Education (Romunija), Hellenic Open University (Grčija), Klaipeda University (Litva) in DITES (Italija).

Projekt D-ChallangHE se zaveda, da je ključno določiti standarde za e-učenje, ki bodo informirali akademsko vodenje in deležnike glede kakovosti procesov spletnega učenja. Zato si prizadevamo za razvoj in potrditev novih standardov zagotavljanja kakovosti, ki upoštevajo kakovostno interakcijo med učitelji in študenti v spletnih učnih okoljih. Pri tem se osredotočamo na preplet politike, tehnologije, izobraževanja, družbe in trga dela.

Ostanite z nami in spremljajte naše prihodnje objave, saj se podajamo na to navdihujočo pot digitalne preobrazbe visokega šolstva!

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X